Foto: majka5551
Tento zákusok máme veľmi radi ale nerobíme ho často aspoň je pre nás vzácny.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
5 PL |
|
160 g |
|
1 PL |
|
1/2 bal |
|
Plnka : | |
500 ml |
|
5 ks |
|
4 PL |
|
150 g |
|
1 bal |
|
200 - 250 g |
|
Sneh: | |
5 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh
-
2
postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov a vodu..
-
3
zmiešame si sypké suroviny a zľahka zamiešame do hmoty.
-
4
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
-
5
pečieme na 180 - 200 C 15 až 20 min. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
-
6
Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a cukor a uvaríme na hustú kašu.
-
7
Do letnej zašľaháme maslo - postupne.
-
8
Hmotu vylejeme na korpus rozotrieme a necháme vychladnúť.
-
9
Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou..
-
10
a hmotu dáme na vychladnutý koláč.
-
11
Na vrch nastrúhame čokoládu ale posypeme grankom záleží na fantázii. Prajem príjemné mlsanie.
Ak sa môžem spýtať na akom programe robíš fotky,máš ich veľmi pekné,samozrejme aj zákusok je ukažkový...
Tento recept mám už hodne dávno, len s malou, ale dobrou obmenou - na vrch prvej plnky dávam kompótové ovocie: broskyne, jahody a na to potom bielkový sneh. (prvý krém nechám vychladnúť- preto sa pečie tento koláč dobre v zime a potom plnku ešte raz dobre prešľahám, je potom nadýchaná)
ale každý nech si robí po svojom ako je zvyknutí--