Hranolky trochu inak

lali87 - fotkalali87, 12. októbra 2012
Hranolky trochu inak
Foto: lali87

Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si Zobraziť celý popisUž aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si ich už dlho robievam aj ja, nie sú mastné, nestvrdnú, keď ich nevládzem hneď zjesť a sú chutné aj po zohriatí neskôr... Ale čo je ich tajomstvom, že sú také dobré??? Vegeta :)

3
porcie
5 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rozpálime trúbu, na plech si položíme papier na pečenie a nasypeme si toľko hranoliek, na koľko máme chuť :) Ja som robil pre troch, takže som nasypal tak cca 600 g...

    Hranolky trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Hranolky posypeme zvrchu vegetou, ja dávam 4-5 čajových lyžičiek na celú vrstvu hranoliek... Vložíme do trúby a pečieme pri 200°C do zlatista, priemerne mi to trvá 30-35 minút... V polovici pečenia plech vyberieme a hranolky poprevraciame a pretrasieme, nech sa vegeta dostane na všetky strany hranoliek...

    Hranolky trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Hotové hranolky si môžete dať k akémukoľvek jedlu ako prílohu, hneď zbadáte výrazný rozdiel v chuti... Rozhodne ich však netreba po dokončení osoliť, keďže vegeta má v sebe soli až dosť na môj vkus, ale veď ochutnáte a sami rozhodnete :) My sme ich dnes mali doma s tatárskou omáčkou, zmizli za 5 minút :) Dobrú chuť...

    Hranolky trochu inak - obrázok 3

Diskusia k receptu

siesta
Joj, tak to mne vyprazane hranolky na nervy nikdy nesli a ani nepojdu, take nezdrave predsa inteligentny clovek neda do ust. Predsa ziaden ambiciozny clovek v 24 rokoch nechce vyzerat ako vykrmene prasiatko, ze :-)
horalka66
skúsim tento receptík,lebo sa mi to zdá lepšie ako vyprážať na panvcii...dík :-)
malroxa
vyzerá to dobre. celkom bez tuku. dala by som morskú soľ miesto vegety. vyskúšame. dik
misel20
hmm vyzerajú fajnovučko :) i keĎ radšej lúbime vo vysmažane v ofritéze .
lali87
siesta : Hranolky nijako nesúvisia s inteligenciou, určite ich jedia aj najväčšie mozgy sveta :) Proste občas na ne každý dostane chuť, ale vyprážané mi vyslovene nechutia :)
lali87
afataga : na to množstvo je to akurát, čím viac hranoliek pripravuješ, tým viac vegety sa samozrejme dáva, ale netreba to s ňou preháňať ;)
2010
este lepsie su ked Vegetu nahradis priamo len gurmanskym praskom co je vo Vegete :)


ilusa
lali87
a naozaj netreba aspon pokvapkat olejom?
wevewe
No sorry,nechcem urazit, ale toto mi recept ani nepripomina.
izabella929
hranolky nekupujem, od kedy som sa dočítala v akej hrúze ich namáčajú, aby zostali krásne biele...robím si len svoje a tie sú zdravé...ale aj tvoje sú zaujímavé...)
evilauri
Sikovny to receptik, ja som s vegetou este neskusala, tak idem na to hned, aspon bude mat navsteva co zahryzat ,soletiek a cipsou mame uz plne zuby :-)
vanilka111
mne sa nápad páči,ale ak to má byť aj zdravé,tak potom zo surových zemiakov a vegeta bez glutamanu :-))
manola
Sice hranolky v troube delam bez vegety,ale stejne kdyz vystydnou tak jsou hnusny.....mrazeny hranolky jsou predsmazeny
lusinkab
nie je nic lepsie nad cerstvo nakrajane zemiacky a pekne oprazene na oleji :-) ja neviem ale skusala som mnoztvo mrazenych hranoliek ale ani jedne sa nevyrovnali tym poctivo urobenych doma :-) ale sto ludi sto chuti :-) @afataga ja som ta pochopila :-)))))))))))))))
slavka11
ja robim hranolky v rure roiky. Supnem na plech na 220 stupnov a za chvilku chrumkame. Po upeceni trosku osolim solou premiesam a servirujem. Dalsi tuk im nie je treba ved uz sa v nom kupali ked ich predpripravovali vo vyrobe.
micanela
Ja robim hranolky na crisp panvici v mikrovlnke a uplne bez oleja. Kupovany polotovar je mastny bohate.
kimika
my robíme hranolky len v rúre teda môj muž, ja hranolky veľmi nemusím :)
a k tým komentárom ku vegete, už je to otrepané, hovorí sa, ži a nechaj žiť, ak niekomu vegeta chutí, nech si ju dávajú trebárs aj na koláč, komentovať sa dá aj normálne nie len sarkazmom :)
garanco
Ja robím hranolky iba s doma pripravených zemiakov, v rúre na troche masti (nie oleja, lebo na masti sú chrumkavejšie), alebo vypražené na panvici tiež na masti, a človek by ich vedel zjesť ... a tiež si myslím, že to s inteligenciou nemá nič spoločné.... Trochu vegety v jedle mám rada, ale zemiačky som s ňou ešte nerobila.
miska59
Fiha hranolky s vegetou, to znie zaujímavo! Tiež to skúsim, keď si ich všetci tak chválite. Niektorí z Vás napísali, že mrazené hranolky si nekupujú, pretože sú nezdravé, no nie všetci máme čas na prípravu domácich zemiakov. Ja som minule u kamošky jedla hranolky a hoci neboli urobené z čerstvých zemiakov chutili výborne a odvtedy ich kupujem. Sú to hranolky od McCain na obale som sa dokonca dočítala, že obsahujú až 90 % zemiakov.
samantha54
vyskusala som a hranolky boli na nerozpoznanie od vyprazanych,len sa jedli s lepsim pocitom,hoci mrazene su uz predsmazene....neviete,domace zo zemiakov by sa dali takto spravit?
lali87
@samantha54 Samozrejme, dajú sa, už som to tak tiež robil, ale trochu som ich pre istotu pokvapkal olejom :)
2010
@rulik ,
co kde ? ked ma spominas. Ja nevarim, nepeciem, neupratujem nesviatkujem - robim.
81285_1563222837 - profilový obrázok
kyo
kyo
@2010 (12.10.2012 15:30)

Kde móžem kúpiť tento zázrak?
hranolcekpalko
ahojte, hranolky som už v živote robil tisíckrát a to na všelijaký možný spôsob, ale teraz chcem spraviť také, ktoré budú chutné a nie tvrdé aj večer, keď bude doma celá rodina, jednoducho ich chcem pripraviť dopredu a do večera len uskladniť, preto som hľadal nejaké rady na internete a tak som sa dostal aj na vašu stránku varecha.sk, čítal som, že tu niekto ponúka recept na chutné a nie mastné htanolky, len som si nevšimol, že by sa tu spomínal nejaký olej, či iná masť a to sa teda chcem opýtať - to akože v rúre piecť polhodinu na 200 stupňoch a len tak nasucho? bez masti, či oleja? neprihorí to? ďakujem za rady




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia