Foto: lali87
Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si Zobraziť celý popisUž aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto odhodlá ich skúsiť v trúbe... Presne tak si ich už dlho robievam aj ja, nie sú mastné, nestvrdnú, keď ich nevládzem hneď zjesť a sú chutné aj po zohriatí neskôr... Ale čo je ich tajomstvom, že sú také dobré??? Vegeta :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rozpálime trúbu, na plech si položíme papier na pečenie a nasypeme si toľko hranoliek, na koľko máme chuť :) Ja som robil pre troch, takže som nasypal tak cca 600 g...
-
2
Hranolky posypeme zvrchu vegetou, ja dávam 4-5 čajových lyžičiek na celú vrstvu hranoliek... Vložíme do trúby a pečieme pri 200°C do zlatista, priemerne mi to trvá 30-35 minút... V polovici pečenia plech vyberieme a hranolky poprevraciame a pretrasieme, nech sa vegeta dostane na všetky strany hranoliek...
-
3
Hotové hranolky si môžete dať k akémukoľvek jedlu ako prílohu, hneď zbadáte výrazný rozdiel v chuti... Rozhodne ich však netreba po dokončení osoliť, keďže vegeta má v sebe soli až dosť na môj vkus, ale veď ochutnáte a sami rozhodnete :) My sme ich dnes mali doma s tatárskou omáčkou, zmizli za 5 minút :) Dobrú chuť...
a naozaj netreba aspon pokvapkat olejom?
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/mrazene-hranolky/...
a k tým komentárom ku vegete, už je to otrepané, hovorí sa, ži a nechaj žiť, ak niekomu vegeta chutí, nech si ju dávajú trebárs aj na koláč, komentovať sa dá aj normálne nie len sarkazmom :)
- pozrite si. :)))
co kde ? ked ma spominas. Ja nevarim, nepeciem, neupratujem nesviatkujem - robim.
Kde móžem kúpiť tento zázrak?