Foto: andys
Kombinácia mojich dvoch obľúbených receptov na lievance.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, vajíčka, preosiatej múky, vanilkového cukru, prášku do pečiva a škorice pripravíme cesto, do ktorého nastrúhame jabĺčka (na hrubom strúhadle) a rozmrvíme jemný hrudkovitý tvaroh (mlieko a múku použijeme primerane, aby cesto malo správnu lievancovú konzistenciu, v surovinách som uviedla iba približné množstvo). Necháme chvíľku odstáť.
- 2
Na menšom množstve oleja vypražíme lievance, ktoré necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- 3
Smotanu vymiešame s práškovým cukrom na polevu. Lievance zlepíme pomocou jahodového džemu do vežičiek, ktoré ozdobíme pomarančovým džemom, smotanovou polevou a medovkovými lístkami, prípadne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre @danca 39 - lievance sa dajú robiť rôzne, aj kysnuté, s droždím, aj nekysnuté, ako tieto.
A natrela som ich týmto džemom
varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-dzem-na-buchty-/32701-...
ktorý pridal @Fedee , ktorý zvýraznil chuť jablka a škorice!