Foto: majka5551
Ako od babičky
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke si uvaríme zemiaky obielime a ich.
-
2
Necháme ich vyhladnúť a nastrúhame.
-
3
Do nastrúhaných zemiakov pridáme cukor, soľ, vajce, detskú krupicu a trocha múky postupne pridávame múku aby cesto nebolo príliš tuhé.
-
4
Spracované cesto rozdelíme na dve polovice.
-
5
Každú polku vygúľame. Necháme chvíľku odpočinúť.
-
6
Zatiaľ si očistíme slivky ak máte kompótové zlejeme cez sitko a necháme dôkladne odkvapkať.
-
7
Cesto si postupne nakrájame rukou vytvarujeme malý kruh vložíme slivku. Ja som mala slivky trocha kyslejšie tak som dala trocha cukru.
-
8
A potom už iba gúľame ak nám ostane cesto tak spravíme šúľance (u nás takzvané curáčky)...
-
9
Gule vložíme opatrne do vriacej vody, ja vodu trocha solím. Postupne gule vyplávajú a to je znamenie že sú uvarené necháme ešte 2min povariť a vyberieme z vody. Postup opakujeme aj so šúľancami.
-
10
Ja osobne milujem mak. Tento krát sme skúsili kombináciu trocha rozpusteného masla kyslá smotana a mak s cukrom :-D Prajem dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/sulance-z-tvarohoveho-cesta-fot...