Foto: pusta
Krkovička je vďačné mäsko na rýchlu prípravu chutného hlavného chodu. Dnes som ju spravila na bylinkách, cesnaku a cibuli. Obed bol rýchlo hotový, nielen Zobraziť celý popisKrkovička je vďačné mäsko na rýchlu prípravu chutného hlavného chodu. Dnes som ju spravila na bylinkách, cesnaku a cibuli. Obed bol rýchlo hotový, nielen vynikajúco chutil, ale aj krásne voňal.Odporúčam vyskúšať.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
300 g |
|
50 ml studené |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
2 PL /bravčová masť |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som po obvode narezala, aby sa pri pečení nekrútili, naklepala som ich a posolila.
-
2
Pripravené som poliala studeným mliekom a nechala som ich 3 hodiny odpočívať.
-
3
Potom som ich okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
4
Cibuľu som pokrájala na tenké mesiačiky.
-
5
Pripravila som si šalviu. Šalvia je liečivá bylina, ktorá okrem iného pomáha pri tráviacich ťažkostiach. Viac informácií nájdete v nasledujúcom linku: http://lepsiebyvanie.centrum.sk/zahrada-a-zelen/577454/salvia-ako-liek-i-korenina-
-
6
Na rezne som prelisovaloa cesnak.
-
7
Na rozpálenom oleji som v panvici sprudka opražila pripravené rezne - cca 7 minút z jednej...
-
8
...i druhej strany do červeno-hneda.
-
9
Rezne som vybrala na tanier a vo výpeku som opražila cibuľu takmer do hneda.
-
10
Podliala som cibuľu vodou a za stáleho miešania som odškrabávala chutný výpek, kým sa nerozpustil.
-
11
Vrátila som rezne, ktoré som posypala rozmarínom a šalviou a prikryté pokrievkou som dusila ešte 15 minút na strednom plameni.
-
12
Podávala som so zemiakovou kašou, ktorú som posypala posekanou petržlenovou vňaťou a preliala chutným a voňavým výpekom. Mäsíčko je krásne mäkkučké, prevoňané cibuľou, cesnakom a použitými bylinkami.
Diskusia k receptu