Foto: elekra
Sobotné popoludnie nesmierna chuť na niečo sladké ... A tak vznikla táto jablkovo- tvarohová torta. Nám chutila a snáď bude chutiť aj Vám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na korpus si pomeliem alebo rozdrvím detské piškóty. Rozpustím maslo a piškóty s ním spojím do masy, ktorú rovnomerne navrstvím do alobalom vyloženej tortovej formy.
-
2
Očistím jablká a nastrúham ich na jemnom strúhadle. Dám ich variť s hnedým cukrom a pohárom vody. Cukru som dala 4 lyžice, jablká sú sladké, nebolo treba viac sladiť. Nechám povariťasi 10 minút kým jablká nezmäknú. Občas premiešam.
-
3
Do trochy vody rozmiešam Zlatý klas
-
4
a pridám do rozvarených jabĺk. Uvarím jablkový puding, ktorý nechám trochu vychladnúť.
-
5
Teplú zmes nanesiem na piškótový korpus,
-
6
uhladím a nechám vychladnúť.
-
7
Do misky si dám jeden kelímok tvarohu, jednu kyslú smotanu, pridám cca 4 lyžice práškového cukru a jeden stužovač šľahačky.
-
8
Na dochutenie použijem aj vaječný koňak.
-
9
Tvarohový krém navrstvím na vychladnuté jablká a nechám stuhnúť v chlade.
-
10
Hotovú vychladnutú tortu
-
11
krájam na jednotlivé porcie. Neprekladám ju na tácňu, nechávam ju vo forme. Takto vyzerá na reze.
-
12
Porciu môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou alebo tak ako my, strúhanou čokoládou.
Diskusia k receptu