Foto: hates
Tento recept robím z dvojitej dávky,ak ho skúsiš pochopíš prečo. U nás sa po nich totižto len tak zapráši.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
zo surovín si pripravíme kysnuté cesto,ja nerobím ani kvások ale dám všetko do pekárne zapnem program príprava cesta a nechám nech si s tým poradí,ale môžeš si pripraviť cesto v miske a nechať vykysnúť.Medzi tým si pomelieme oškvarky.
-
2
cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
-
3
rozvaľkáme a na rozvaľkané dáme pomleté oškvarky
-
4
oškvarky rozotrieme na cesto
-
5
cesto potom zložíme okrajmy k stredu ako vidíš
-
6
a potom preložíme zase okraje k sebe tak ako na obrázku
-
7
takto poskladané cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 min.Cely postup opakujeme 3 krát vždy rozvaľkáme poskladáme a necháme odpočívať.
-
8
nakoniec cesto rozvaľkáme ostrým nožom narežeme mriežku a povykrajujeme pagáčiky alebo po záhorácky pagáčky
-
9
pagáčky potrieme rozšlahaným vajcom
-
10
ja dávam na vrch ešte trochu mletého korenia
-
11
a toto je hotový výsledok, prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu