Oškvarkové pagáčky

hates - fotkahates, 29. novembra 2012
Oškvarkové pagáčky
Foto: hates

Tento recept robím z dvojitej dávky,ak ho skúsiš pochopíš prečo. U nás sa po nich totižto len tak zapráši.

60
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
3 dl
1 dl
1/2 kocky
3 lyžičky
1 štipka
25 dg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zo surovín si pripravíme kysnuté cesto,ja nerobím ani kvások ale dám všetko do pekárne zapnem program príprava cesta a nechám nech si s tým poradí,ale môžeš si pripraviť cesto v miske a nechať vykysnúť.Medzi tým si pomelieme oškvarky.

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 1
  2. 2

    cesto vyklopíme na pomúčenú dosku

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 2
  3. 3

    rozvaľkáme a na rozvaľkané dáme pomleté oškvarky

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 3
  4. 4

    oškvarky rozotrieme na cesto

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 4
  5. 5

    cesto potom zložíme okrajmy k stredu ako vidíš

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 5
  6. 6

    a potom preložíme zase okraje k sebe tak ako na obrázku

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 6
  7. 7

    takto poskladané cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 min.Cely postup opakujeme 3 krát vždy rozvaľkáme poskladáme a necháme odpočívať.

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 7
  8. 8

    nakoniec cesto rozvaľkáme ostrým nožom narežeme mriežku a povykrajujeme pagáčiky alebo po záhorácky pagáčky

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 8
  9. 9

    pagáčky potrieme rozšlahaným vajcom

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 9
  10. 10

    ja dávam na vrch ešte trochu mletého korenia

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 10
  11. 11

    a toto je hotový výsledok, prajem dobrú chuť

    Oškvarkové pagáčky - obrázok 11

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: