Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 13. októbra 2024

Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 tégliky
4 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V hrnci uvaríme karfiol. Rozoberieme ho na drobnejšie ružičky, vymažeme zapekaciu misu, karfiol nasypeme a zarovnáme. Dáme piecť.

  2. 2

    Rozmiešame smotanu s vajíčkami, ochutíme soľou a korením, po častiach zalejeme karfiol, ktorý sa pečie.

  3. 3

    Hotový pokrm delíme na porcie a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Nedávno tu bol recept na zapekaný karfiol s brokolicou, aj tento sa mi páči. Doteraz som občas robievala karfiol s vajíčkom ako mozoček, ale tieto zapekané verzie sa mi viac pozdávajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia