Zapekaný stonkový zeler fotorecept
Foto: tejaja
Stonkový zeler - úžasná zelenina. Vyskúšajte.
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme polovicu na kúsky (asi 3 cm) nakrájaného zeleru. Osolíme a okoreníme.
-
2
Posypeme polovicou nastrúhaného syra.
- 3
Rozložíme druhú polovicu nakrájaného zeleru, osolíme, okoreníme a opäť posypeme zvyškom syra.
- 4
V mlieku rozšľaháme vajcia a zalejeme.
- 5
Posypeme sekanou vňaťou a semienkami.
- 6
Zakryté pečieme pomaly asi 40 minút, potom odkryjeme a dopečieme. Zeler nemá byť úplne mäkký, ale má zostať jemne chrumkavý.
Tiež zeler:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu