Cuketové rolky plnené hydinovým mäsom fotorecept
Foto: siuuu
Milujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne Zobraziť celý popisMilujem tieto ľahké letné jedlá, ktoré neprimerane nezaťažujú tráviaci systém. A ak sú z jedného hrnca a sú pomerne rýchlo hotové, je to úplne super. V minulosti som už robila plnené cuketové aj baklažánové rolky, tentoraz som iba obmenila trocha suroviny. Boli výborné.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks väčšia |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1 ks veľká |
|
1-2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 vetvičky (čerstvý) |
|
2-3 vetvičky (čerstvé) |
|
3-4 PL |
|
40 g |
|
300 ml |
|
15-20 ks |
|
0,6 l |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso zomelieme alebo úplne nadrobučko pokrájame. Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Vodu dáme zovrieť a cuketové plátky vo vriacej vode blanšírujeme asi 2 minúty, aby zmäkli a pri rolovaní sa nelámali (tento krok môžete vynechať ak sa vám podarí nakrájať úplne tenučké plátky - mne to nešlo, buď boli príliš tenké a v strede sa trhali alebo boli hrubšie a surové sa pri rolovaní lámali). Vyberieme z vody a osušíme.
- 2
Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a postuopne orestujeme na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme mleté mäso a opekáme asi 6-7 minút. Pridáme polovicu paradajkového pyré, kečup, soľ, korenie a bylinky a restujeme cca 10-12 minút - tekutina musí byť takmer úplne vydusená.
- 3
Každý plátok cukety potrieme troškou Lučiny, dáme po celej dĺžke trošku mäsovej plnky, posypeme troškou strúhaného syra (použila som Cheddar) a zrolujeme. Rolky prichytíme špáradlom.
- 4
Uložíme vedľa seba na pekáč vyložený papierom na pečenie. Môžeme posypať strúhaným syrom. Pridáme druhú polovicu paradajkového pyré a pokrájané cherry paradajky. Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 20 minút. Vyberieme špáradlá a podávame. Ja som mala bez prílohy, ale viem si ich predstaviť s chrumkavou bagetou alebo čerstvým chlebíkom.
Tiež cuketové rolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru to aj bolo výbornééééé ... zajtra robím zasa, ale v kúsok inej úprave zrejme.
ďakujem - aj mňa dostala tá krásna hra farieb.
Ďakujem - bolo to ozaj veľmi dobré, zajtra zrejme robím znovu, ale asi sa trocha pohrám s receptom a skúsim trocha iný spôsob.
.. áno, bola to trocha piplavá robota, ale chuťovo boli skvelé - zatiaľ najlepšie z tých čo som robila