Klopsy na smotane

Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to so smotanovou omáčkou a občas aj so šunkovou omáčkou.

10 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
3 ČL
štipka
1 ČL
2 ČL
Smotanová omáčka:
250 g
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
20 g
Šunková omáčka:
250 g
100 g
200 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso dochutíme vegetou, korením, rascou, majoránkou. Pražíme na oleji na panvici.

  2. 2

    Smotanová omáčka: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť bujón. Koreňovú zeleninu narežeme na kocky, cibuľu najmeno, dáme na panvicu k smotane a výpeku, dusíme domäkka, rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. 3

    Alternatíva so šunkovou omáčkou: Do výpeku pridáme kyslú smotanu, dáme rozpustiť tavený syr a pridáme najemno nakrájanú šunku. Krátko povaríme, rozmixujeme.

  4. 4

    V oboch prípadoch podávame klopsy s omáčkou a zemiakovým knedlíkom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist