Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Foto: michaelka28
Suroviny
1 kg |
|
pár plátkov |
|
pár plátkov |
|
Marináda: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
od oka (oregano, bazalka, tymian...) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z oboch strán. V miske si vymiešame všetky suroviny na marinádu a naukladáme do nej plátky mäsa. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
- 2
Na druhý deň mäso opečieme najskôr z jednej strany, potom otočíme, na vrch položíme plátok šunky a prekryjeme ho plátkom syra. Mäso dopekáme pod pokrievkou, aby sa syr roztopil.
- 3
Mäsko je šťavnaté a výborne sa hodí tak ako k zemiakom či k ryži, tak aj k zeleninovej prílohe. Dobrú chuť :)
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu