Restované kuracie mäso
Restované kuracie mäso

Voňavé kuracie mäsko

siuuu - fotkasiuuu, 3. júla 2019
Voňavé kuracie mäsko
Foto: siuuu

Tieto jednoduché recepty, chutné a nenáročné na suroviny či prípravu mám najradšej. Rýchlo urobené - rýchlo zjedené. Vhodné ako ľahký obed alebo rýchla večera. Hodí sa k nemu vajíčko na spôsob volského oka prípadne strateného vajíčka, čerstvý chlebík alebo šalát. Gramáže neuvádzam, množstvo surovín sa dá ľahko upraviť podľa počtu hladošov.

10 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo morčacie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na kúsky, ochutíme soľou, korením, chilli, sušeným majoránom (nešetríme - dodá chuť), pridáme vajce (1 väčšie vajíčko na cca 250 - 300 g mäsa), pridáme 1-2 PL oleja, premiešame a necháme aspoň pol hodinku prikryté v chladničke odpočívať (dá sa robiť aj hneď, ale chute sa lepšie prepoja keď chvíľu postojí). Potom mäso orestujeme na kvapke oleja - veľa netreba, olej je už v mäse.

  2. 2

    Nám najviac chutí s volským okom a chlebíkom, dobrou altrenatívou je aj šalát.

  3. 3

    Recept je veľmi variabilný - tu je na spôsob špízov.

    Voňavé kuracie mäsko  - obrázok 3
  4. 4

    ...a tu na spôsob fašírok

    Voňavé kuracie mäsko  - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: