Delikatesné kuracie soté s ananásom
V posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia. Tento recept vznikol náhodou - dávnejšie som kúpila Zobraziť celý popisV posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia. Tento recept vznikol náhodou - dávnejšie som kúpila veľký ananás a potom som rozmýšľala čo s ním. Popozerala som viacero receptov, ale v každom mi niečo vadilo, tak som si vytvorila svoju verziu a odvtedy toto jedlo patrí k našim najobľúbenejším. Je jednoducho delikatesné. Takže ak sa nebojíte kombinácie mäsa a ovocia smelo do toho.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 30 g |
|
| 1 ks veľká |
|
| 400 g |
|
| 150 g čerstvý |
|
| 250 ml (alebo voda) |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 1 zarovnaná ČL |
|
| 1 zarovnaná ČL |
|
| 1 dl |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na masle opečieme pokrájanú šalotku, pridáme pokrájanú chilli papričku, pokrájané kuracie mäso, pár minút opekáme, pridáme ananás pokrájaný na malé kúsky, podlejeme ananásovou šťavou alebo vodou a pár minút necháme prebublávať. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a karí korením, pridáme kokosové mlieko, necháme prevariť a podávame. Ako prílohu odporúčam ryžu.
- 2
Klasické servírovanie :
- 2









Diskusia k receptu