prazdny

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

Bravčové mäso

Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...

prazdny

Vyprážaná pivová bravčová krkovička

Bravčové mäso

Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď...

prazdny

Ďábelský bůček

Bravčové mäso

Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl,...

prazdny

Guláš možno trochu inak

Hovädzie mäso

Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam...

prazdny

Hubová polievka – Hurban a Komenský

Bravčové mäso

… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...

prazdny

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

Bravčové mäso

Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...

prazdny

Znojemské bravčové ragú

Bravčové mäso

Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...

prazdny

Vepřová roláda

Bravčové mäso

Maso rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem s troškou čerstvého...

prazdny

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Bravčové mäso

Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

prazdny

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami

Bravčové mäso

Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....

prazdny

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku

Bravčové mäso

Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...

prazdny

Marinovaná krkovička

Bravčové mäso

Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

prazdny

Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

Bravčové mäso

Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je...

prazdny

Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom

Bravčové mäso

Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...

prazdny

Toskánský bůček

Bravčové mäso

Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

prazdny

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom

Bravčové mäso

Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...

prazdny

Čertovsky pálivé rezne

Bravčové mäso

Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...

prazdny

Orientálne mäsové rolky

Bravčové mäso

Mäsové rolky s príchuťou Orientu vzhľadom pripomínajúce bernské párky. Recept si sám vymyslel môj manžel...

prazdny

Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou

Bravčové mäso

Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...

prazdny

Ohnivé oči

Bravčové mäso

Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...

prazdny

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

Bravčové mäso

Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

prazdny

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Bravčové mäso

Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Pečené rebierka marinované v čiernom pive

Bravčové mäso

Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

prazdny

Furmanská fazuľa

Bravčové mäso

Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

prazdny

Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom

Bravčové mäso

Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...

prazdny

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke

Hovädzie mäso

Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...