Roláda z mletého bravčového mäsa fotorecept

anickac - bez fotkyanickac, 10. apríla 2019 17:51
Ďalšie recepty »
Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept)Foto: Ancicka

Rozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa. Je to starý overený recept, ktorý robievala ešte moja mamka, a je to už takmer 10 rokov, čo nie je medzi nami. Ale vždy keď pripravujem túto roládu, s veľkou láskou na ňu spomínam. Tento recept som využila aj ako slanú tortu, ktorá sa dá rôzne ozdobiť.

20
porcií
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg mleté
3 PL
2 dcl studené
6 strúčikov
1 ks
1 PL
Plnka:
1 ks
6 ks
2 páry
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso vymiešame so Solamylom, mliekom a ochutíme korením a troma strúčikmi cesnaku, vložíme do chladničky. Na druhý deň pripravíme obdĺžnik z mikroténového vrecúška, navrstvíme naň mäso. Medzitým si zo šiestich vajec usmažíme na masle praženicu, dochutíme soľou. Vychladnutú praženicu navrstvíme na mäso, na to položíme 2 páry Spišských párkov, a ak chcete, môžete na párky položiť plátok červenej papriky. Za pomoci igelitu zrolujeme do tvaru rolády a preklopíme na pekáč.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pekáč pridáme cibuľu, masť, 3 strúčiky cesnaku, podlejeme vodou a pečieme 1 hodinu na 180 stupňoch. Vrch môžeme posypať mletou rascou, grilovacím korením, atď.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečená roláda...

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tento recept som použila aj pri príprave veľkonočnej slanej torty.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist