Mäsová bábovka
Mäsová bábovka

Veľkonočná mäsová bábovka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2019
Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept)
Foto: Ancicka

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

24
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg mleté
2 ks
11 ks
3 PL
3 PL
3 strúčiky
35-40 dkg prerastená (alebo šunkové mäso)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bábovkovú tortovú formu si vyložíme alobalom.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osem vajec uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na malom množstne oleja.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso si zomelieme alebo necháme zomlieť u mäsiara. Dáme do misky, pridáme koreniny, prelisovaný cesnak a orestovanú cibuľku bez oleja a zamiešame. Pridáme 3 surové vajcia, múku so strúhankou a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Ja som použila celozrnnú múku.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu si vyložíme dookola slaninkou. V mojom prípade je to šunkové mäsko.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dno dáme trocha mletého mäsa, na to poukladáme dookola uvarené vajcia.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A zakryjeme ich opäť mäsom.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch prekryjeme slaninkou, párkrát buchneme o stôl, aby mäsko dobré sadlo a dáme upiecť. Pečieme 80 minút na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

3sandra3
To je nádhera..... super chutná bábovka,,,, určite vyskúšam podľa Tvojho návodu.
chrobaktruhlik
PODĽA MŇA BOLO TO MÄSO KORENENÉ AJ MLETOU ČERVENOU PAPRIKOU LEBO NA FOTKE 7 JE JASNE VIDIEŤ ŽE JE ČERVENÉ. ALE TREBA K TOMU WORČESTER PRIDAŤ A MOŽNO AJ STRÚHANÝ EIDAM ALEBO ÚDENÝ OŠTIEPOK.
bojar
ječ polnoc, ale toto ma dostalo. mať to po ruke tak sa do toho pustím
evelynba
Páni, paráda! Výborná inšpirácia, ukladám. Zasa ďalší z neskutočného množstva Tvojich výborných receptov, od varenia a pečenia cez zaváranie až po domáce mliečne a mäsové výrobky... Keby som žila v Tvojej domácnosti, asi by som mala už 180 kg. :-)) Kedy to stíhaš??? Môj hlboký obdiv a klobúk dolu.
simona
Nooo, Ancicka fantastické...dííík za rcp..,veľká noc môže začať,...príjemné sviatky, plné radosti a pokoj v duši ti prajem
atina47
Super recept, nadhera, kdysi davno neco podobneho delala moje mamka jen to pekla v listovem testu. Preji hezke svatky.