Veľkonočná mäsová bábovka fotorecept
Foto: Ancicka
Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
2 ks |
|
11 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 strúčiky |
|
35-40 dkg prerastená (alebo šunkové mäso) |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Bábovkovú tortovú formu si vyložíme alobalom.
-
2
Osem vajec uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
-
3
Pokrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na malom množstne oleja.
-
4
Mäso si zomelieme alebo necháme zomlieť u mäsiara. Dáme do misky, pridáme koreniny, prelisovaný cesnak a orestovanú cibuľku bez oleja a zamiešame. Pridáme 3 surové vajcia, múku so strúhankou a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Ja som použila celozrnnú múku.
-
5
Formu si vyložíme dookola slaninkou. V mojom prípade je to šunkové mäsko.
-
6
Na dno dáme trocha mletého mäsa, na to poukladáme dookola uvarené vajcia.
-
7
A zakryjeme ich opäť mäsom.
-
8
Vrch prekryjeme slaninkou, párkrát buchneme o stôl, aby mäsko dobré sadlo a dáme upiecť. Pečieme 80 minút na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
-
9
Dobrú chuť.
Za druhé nádherné prostírání.
Za třetí zase není co dodat jako vždy bezvadný recept.
Přejeme požehnané Velikonoční svátky.
Dakujem veľmi pekne.Dá sa.Pozdravujem.
To už podľa chutí.