Mäsová bábovka
Mäsová bábovka

Veľkonočná mäsová bábovka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2019
Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept)
Foto: Ancicka

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

24
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg mleté
2 ks
11 ks
3 PL
3 PL
3 strúčiky
35-40 dkg prerastená (alebo šunkové mäso)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bábovkovú tortovú formu si vyložíme alobalom.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osem vajec uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na malom množstne oleja.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso si zomelieme alebo necháme zomlieť u mäsiara. Dáme do misky, pridáme koreniny, prelisovaný cesnak a orestovanú cibuľku bez oleja a zamiešame. Pridáme 3 surové vajcia, múku so strúhankou a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Ja som použila celozrnnú múku.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu si vyložíme dookola slaninkou. V mojom prípade je to šunkové mäsko.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dno dáme trocha mletého mäsa, na to poukladáme dookola uvarené vajcia.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A zakryjeme ich opäť mäsom.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch prekryjeme slaninkou, párkrát buchneme o stôl, aby mäsko dobré sadlo a dáme upiecť. Pečieme 80 minút na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť.

    Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
PODĽA MŇA BOLO TO MÄSO KORENENÉ AJ MLETOU ČERVENOU PAPRIKOU LEBO NA FOTKE 7 JE JASNE VIDIEŤ ŽE JE ČERVENÉ. ALE TREBA K TOMU WORČESTER PRIDAŤ A MOŽNO AJ STRÚHANÝ EIDAM ALEBO ÚDENÝ OŠTIEPOK.
Páni, paráda! Výborná inšpirácia, ukladám. Zasa ďalší z neskutočného množstva Tvojich výborných receptov, od varenia a pečenia cez zaváranie až po domáce mliečne a mäsové výrobky... Keby som žila v Tvojej domácnosti, asi by som mala už 180 kg. :-)) Kedy to stíhaš??? Môj hlboký obdiv a klobúk dolu.
Nooo, Ancicka fantastické...dííík za rcp..,veľká noc môže začať,...príjemné sviatky, plné radosti a pokoj v duši ti prajem

Pridaj komentár k receptu: