Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.
Na morskom dne :-)
Dostala sa mi do rúk roztomilá knižka "Receptíky pre malých kuchárov" a po jej prelistovaní sa to...
Treska v majonéze
Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka....
Cestoviny a lá Krab
Niečo ľahšie, ale ozaj veľmi dobré. Začína sezóna zeleninky, tak kľudne namiešajte aj iné druhy :-)
Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
Losos steak s horčicovo-kôprovou omáčkou
rybu treba konzumovat min. 2x do tyzdna :) nezabudajte na to !
Prepeličie hniezdočká
Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich...
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...
Cestovinový šalát s tuniakom
Tento recept je mojim obľúbeným, lebo má niekoľko výhod. Rozpočet na jeho prípravu je cca...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Živánska z kapra
Je tu jar, príroda sa prebúdza, práca na záhrade volá. V sobotu sme aj my zobrali hrable...
Pstruh na masle
... filety zo pstruha, pečené na masle, s petržlenovo citrónovou krustou. Podobný recept z...
Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...
Lososový pstruh na stredomorský spôsob
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete...
Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...
Šťavnatý tuniakový šalát
Tento recept, robím už dlho a najdôležitejšie je ho minimálne 12 hodín nechať odstáť, aby...
Neziderský zubáč so špenátom
Filety zubáča osolíme, ugrilujeme bez múky na prírodno, na konci pridáme šťavu z čerstvého citróna...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Tuniaková nátierka alá čo dala chladnička
Túto natierku som vymyslela z toho dôvodu, ze na mňa prišli tehotenské chute a snažila som sa...
Rybacie rolky s údenou slaninkou
Filety z pangasiusa osušíme a okoreníme , , gril cesnakom"/obsahuje , soľ, cesnak, cibuľu, petržlenovú vňaťatd. /,...
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...
Filety z tresky s mozarellou
Pripravíme filety , posypeme korením na ryby a na panvicu dáme maslo a naň potom dáme filety...
Závitky z lososa
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili...
Rybacie placky na Veľký piatok
Blíži sa Veľká noc a je fajn obmeniť tradičné veľkonočné jedlá na niečo trošku netradičnejšie. Verím,...