Losos šéfkuchára

chefrici - bez fotkychefrici, 26. septembra 2011
Losos šéfkuchára
Foto: chefrici
4
porcie
30 minút
príprava
5-8 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
5 dcl
2-4 PL
1 PL
4-6 PL
 na drobno sekany
250 g




Postup

  1. 1

    Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo podla vlastneho vyberu ak pouzivate vegetu preosejte a pouzite iba prasok, pridame cesnak ktory sme rozmixovali, papriku sol a cierne korenie. Cierne korenie je najlepsie pouzit cele a rozpucit ho s cepelou noza aby zostali vacsie kusocky. Vsetko dokladne rozmyksujeme s ponornym mixerom. Ochutname chut by mala byt svieza kysla mierne slana a mali by sme citit cesnak. Dochutime podla potreby a na koniec pridame nadrobno nasekany kopor a olivovy olej toho dolejeme iba kusok nie vela.

  2. 2

    Nakrajame filety z lososa. Ulozime na pekac zalejeme omackou zakrijeme alobalom a mozeme nechat oddychnut chvilku v chladnicke. Do predhriatej rury cca 180 stupnou dame na cca 5-6 min zalezi na ake velke kusy sme rybu nakrajali potom odstranime alobal a nechame zapiect pekne. Prilohu necham na vas ja oblubujem varenu brokolicku a ryzu. Ak mate niekto pizza pec alebo grill s ohrievacim telesom hore nebojte sa pouzit.

Diskusia k receptu

julica
Hádanka na dnes: Čo vznikne z preosiatej vegety? Odpoveď: soľ zafarbená umelým farbivom a pachuť glutamátu
alexdidi
Upútalo ma to kuchynské ochucovadlo alebo vegeta - 250g, tak to už hej, také množstvo!!! Ja by som radšej výbornú chuť lososa nekazila ani štipkou žiadneho dochucovadla.....
celero
julica, alexdidi - súhlasím. škoda toho lososa kaziť glutamanom... ale aj keď bola v recepte použitá vegeta bez glutamanu, je jej tam podľa mňa veľa.
alexdidi
Niž, šéfkuchár musí soľ priam milovať, lebo ju pridáva ešte aj mimo dochucovadla...
2010
To je asi len typo -chyba 25 g, ale naco vyhadzovat peniaze na drahu rybu ako losos a potom tam strcit Vegetu, k tomu tak najskor lacny Pangas z Vietnamu aby dostal chut.
rolandik
Zapiecť pekne, to čo znamená? Po 8 minútach je stále surový. Že som to vôbec podľa tohto receptu robila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia