Tekvicová polievka s tuniakom a zázvorom

Tomáš Opletal
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Tekvicová polievka s tuniakom a zázvorom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,5 kg
2 ks
1,5 dl
30 g
2 l (alebo kurací)
250 ml
60 g
100 g, čerstvý




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Upečieme nasucho v rúre, kým začnú kraje hnednúť (asi 30 minút na 180°C).

  2. 2

    Medzitým na oleji speníme cibuľu najemno do sklovita, aby nechytila farbu, a zázvor najemno (môže byť aj nastrúhaný). Pridáme upečenú tekvicu a zalejeme vývarom, trochu osolíme, okoreníme, necháme tekvicu rozvariť, rozmixujeme, prilejeme smotanu a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Tuniaka osolíme a okoreníme a sprudka dokola opečieme, aby zostal uprostred surový. Nakrájame na tenké plátky. Marinovaný zázvor len odkvapkáme a položíme k opečenému tuniakovi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia