Tekvicová polievka s tuniakom a zázvorom
Tomáš Opletal
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Upečieme nasucho v rúre, kým začnú kraje hnednúť (asi 30 minút na 180°C).
- 2
Medzitým na oleji speníme cibuľu najemno do sklovita, aby nechytila farbu, a zázvor najemno (môže byť aj nastrúhaný). Pridáme upečenú tekvicu a zalejeme vývarom, trochu osolíme, okoreníme, necháme tekvicu rozvariť, rozmixujeme, prilejeme smotanu a dochutíme soľou a korením.
- 3
Tuniaka osolíme a okoreníme a sprudka dokola opečieme, aby zostal uprostred surový. Nakrájame na tenké plátky. Marinovaný zázvor len odkvapkáme a položíme k opečenému tuniakovi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu