Tuniaková nátierka
táto pomazánka je z čias keď som pracovala v Anglicku a so sesternicou sme si ju robili...
Široké rezance s kúskami restovaného lososa
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme na kocky nakrájaného lososa, nakrájané cherry paradajky, ...
Penne s lososom a bazalkou
V osolenej vode varíme cestoviny asi 12 minút. Filety z lososa umyjeme, osušíme, nakrájame...
Kapor v dyme
K tomuto receptu je dobre mat originalnu piecku no vystacime si aj s inprovyzáciou. Recept pochadza z...
Šťuka na červeno
mám rada ryby a môj brat, rybár, ma nimi zásobuje. Dnes som si vytiahla...
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...
Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie,...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.
Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...
Vajcia plnené rybacou penou
Vajcia uvarené natvrdo olúpeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme žĺtky. V miske dôkladne zmiešame maslo, ...
Vajíčka plnené tuniakom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovice. Žĺtky z...
Vajíčka s lososovou plnkou
Vajcia uvaríme natvrdo, rozpolíme po dĺžke. Žĺtky vymiešame s majonézou, lososom posekaným nadrobno a...
Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.
Pangasius s cibuľou
Je to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh...
Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke
Filetky z pangasa si opražime na oleji. Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky. Dame...
Kapor na chlebe
Recept především pro ty, kteří nemají v oblibě vybírání kostí z kapra. Po upečení nám...
Syrová roláda špeciál
Tento recept mám od svojho brata a lepšiu syrovú roládu som ešte nejedol. Pripravujem ju výlučne pri...
Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.
Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...
Škvarky z kapra - pochúťka k vínu
Túto úžasnú pochúťku som prvý krát jedla v jednej Českobudejovickej vinárni aj keď to nebolo nikdy to...
Glazovaný losos s omáčkou z whisky
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý...
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.
Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...
Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...