Špenátovo-mrkvová roláda zo pstruha

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
Špenátovo-mrkvová roláda zo pstruha
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
100 ml
30 g
150 g
1 PL
1 ks
zväzok čerstvý
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Filety očistíme, orez rozmixujeme spolu so smotanou, na tzv. fáš, osolíme a okoreníme. Časť zmesi zmiešame s rozmixovaným špenátom a tým vzniknú dva druhy plnky.

  2. 2

    Filety dáme na potravinársku fóliu, naplníme fášmi, na mozaiku použijeme uvarenú mrkvu a zabalíme. Varíme vo vodnom kúpeli pri 80 0C zhruba 7 až 10 minút podľa veľkosti.

  3. 3

    Z kyslej smotany, bieleho vína, citróna a kôpru pripravíme omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením. Uvarenú rybu necháme vychladnúť a potom podávame.

Diskusia k receptu

evusik
nádhera :-) ešte by ma zaujímalo čo je to tá čierna linka, neviem to identifikovať, ale vyskúšať by som mohla, len ja by som to dala do paráku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia