Foto: elekra
Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z pangasia umyjeme,
-
2
osušíme, pokrájame na jednotlivé porcie a osolíme.
-
3
Obaľujeme ich v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipkou soli a strúhanke).
-
4
Ja do strúhanky pridávam sezamové semienka.
-
5
Obalené kúsky ryby vysmážame na rozhorúčenom oleji do zlata (obrázok je trochu rozmazaný, moc sa mi nevydaril),
-
6
a hotové necháme na obrúsku odkvapkať od prebytočného oleja.
-
7
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s trochou soli.
-
8
Medzitým si pripravíme na kocky nakrájanú cibuľku,
-
9
ktorú si upražíme do ružova,
-
10
pridáme k uvareným a scedeným zemiakom,
-
11
spolu popučíme
-
12
a podávame s vysmážanou rybou. Zemiaky som servírovala z formičky, aby dobre vyzerali na tanieri. U nás bol ešte súčasťou obeda najemno postrúhaný uhorkový šalát.
Diskusia k receptu