Vysmážaný pangasius v sezame fotorecept

elekra - fotkaelekra, 23. októbra 2011
Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept)
Foto: elekra

Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.

6-8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
4-5 lyžíc
20-30 dkg
1/2 dcl
 na vysmážanie
2-3 lyžice
1 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Filety z pangasia umyjeme,

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osušíme, pokrájame na jednotlivé porcie a osolíme.

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obaľujeme ich v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipkou soli a strúhanke).

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja do strúhanky pridávam sezamové semienka.

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalené kúsky ryby vysmážame na rozhorúčenom oleji do zlata (obrázok je trochu rozmazaný, moc sa mi nevydaril),

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a hotové necháme na obrúsku odkvapkať od prebytočného oleja.

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s trochou soli.

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si pripravíme na kocky nakrájanú cibuľku,

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ktorú si upražíme do ružova,

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridáme k uvareným a scedeným zemiakom,

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    spolu popučíme

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a podávame s vysmážanou rybou. Zemiaky som servírovala z formičky, aby dobre vyzerali na tanieri. U nás bol ešte súčasťou obeda najemno postrúhaný uhorkový šalát.

    Vysmážaný pangasius  v sezame (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

nika60
Výborný recept ,lebo ryby ľúbime . Dobrá obmena a pekné aj servírovanie
elekra
Milí Varecháči, ďakujem! Sezamové semienka do strúhanky milujú aj moje vnúčence.
dorisa
Vyskúšam , ale s filetami tresky. Vyzerá to výborne.
elekra
@dogagador , "poliate " je ti balzamikovou omáčkou, kúpila som ju v Lidl-i, keď bol taliansky týždeň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia