Cesnakové rybie filé fotorecept

laurisia - fotkalaurisia, 18. septembra 2011
Cesnakové rybie filé (fotorecept)
Foto: laurisia

Rybu robievam veľmi málo, ale tento recept patrí u nás doma medzi obľúbené. Aj keď je to vlastne filé a nie ryba :-)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnak - celú hlavičku, ak je menšia aj dve očistíme a nakrájame na plátky. Rybie filé si osolíme a ochutíme zeleninovým dochucovadlom. Nepridávame žiadne bylinky.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak si opražíme na horúcom oleji.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nepražíme dlho, aby nezhorkol. Vyberieme ho na mištičku.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V oleji, z ktorého sme vybrali cesnak opražíme rybie filé.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekne z obidvoch strán.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme, posypeme plátkami cesnaku. Podávame s uvarenými zemiakmi premiešanými s maslom a posypanými petržlenovou vňaťou. Dozdobíme citrónom, bylinkovým maslom a čerstvou zeleninou.

    Cesnakové rybie filé (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Je to chutné a pritom ľahké jedlo. Párkrát som si to dala v BB v jednej reštaurácii, ktorá už neexistuje a odvtedy to občas robievam.

Pridaj komentár k receptu: