Foto: laurisia
Rybu robievam veľmi málo, ale tento recept patrí u nás doma medzi obľúbené. Aj keď je to vlastne filé a nie ryba :-)
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak - celú hlavičku, ak je menšia aj dve očistíme a nakrájame na plátky. Rybie filé si osolíme a ochutíme zeleninovým dochucovadlom. Nepridávame žiadne bylinky.
-
2
Cesnak si opražíme na horúcom oleji.
-
3
Nepražíme dlho, aby nezhorkol. Vyberieme ho na mištičku.
-
4
V oleji, z ktorého sme vybrali cesnak opražíme rybie filé.
-
5
Pekne z obidvoch strán.
-
6
Vyberieme, posypeme plátkami cesnaku. Podávame s uvarenými zemiakmi premiešanými s maslom a posypanými petržlenovou vňaťou. Dozdobíme citrónom, bylinkovým maslom a čerstvou zeleninou.
Diskusia k receptu