Treska so slaninkou

diabambulka - fotkadiabambulka, 2. októbra 2011

Veľmi rýchly a chutný obedík...

3
porcie
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
150 g
1 strúčik
1 PL
6-7 ks




Postup

  1. 1

    Rybky namočíme cez noc do mlieka. Na druhý deň mlieko zlejeme, rybky osolíme, pokmínujeme a natrieme roztopeným maslom, do ktorého sme si pretlačili cesnak.

  2. 2

    Očistíme a na tenké plátky nakrájame zamiaky. Dáme ich do misky, kde ich zamiešame s troškou korenia na zemiaky, podľa chuti dosolíme a polejeme troškou roztopeného masielka s prelisovaným cesnakom, čo nám zostal z rybky.

  3. 3

    Do misky z janského skla na dno uložíme zemiaky, rybku a na vrch slaninku nakrájanú na plátky. Podlejeme malinkým množstvom vody-naozaj minimum, pretože rybka nám pustí šťavu, aj slaninka, plus masielko a na záver máte chutnú šťavu na poliatie. Pečieme pri teplote 180-200°C cca 30 minút.

    Treska so slaninkou - obrázok 3
  4. 4

    Tip: Slaninku môžeme nahradiť miešanou zeleninkou, alebo ju môžete pridať navyše. Takto získate chutný obedík bez veľkej námahy za 30 minút, ktorý zvládne aj začiatočník. Vhodné sú aj iné rybky, napríklad pangasius. Dobrú chuť...

    Treska so slaninkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
rybku milujem aj všetky potvory, výborný, jednoduchý rcp. Najbližšie urobím
ancicka
Väčšinou ryby varievam na pôstné dni,ale zo slaninkou vyskúšam.kk
danculka
Rybka na tento spôsob,je veľmi chutné,to tá slaninka:))))))))
pivonka
Ďalší výborný eintopf, to sú vďačné jedlá. Okrem toho, že sú menej prácne, chute sa krásne prepoja. Ukladám.
Použila si mrazenú tresku? Lebo ja už od istého času nekupujem. Po rozmrazení mi ostala polovica hmotnosti a o kvalite ani nevravím. Ale už mám na rybku chuť.
diabambulka
pivonka ahoj áno použila som mrazenú, ktorú som deň pred tým namočila do mlieka. A čo sa týka mrazených výrobkov, ja pozerám či výrobok je alebo nieje krehčený a koľko obsahuje vody, všetky a ešte iné ďalšie dôležité údaje sú na obaloch. Tiež som to pred tým nepozerala, ale rozprávala som sa s jedným dobrým kuchárom a upozornil ma čo si mám na obale všímať :-)
miloss2
Dobrý recept,robievam aj ja,ale bez slaninky,vyskúšam s ňou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia