kačacie mäso

  • Medová kačica so zeleninou

    Medová kačica so zeleninou

    Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie prsia namočíme do marinády, aby ju nasiakli a následne ich necháme postáť cez noc v chladničke. Zvyšnú marinádu zriedime so...

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

  • Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

  • Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a od obchodníkov, čo pricestovali aj z ďalekých končín. Z toho všetkého sa zrodila prešporská hostina.

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Kačica na pomarančoch

    Kačica na pomarančoch

    Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

  • Kačacie ragú s linguinami
  • Kuracia roláda s kačacími prsami (fotorecept)

    Kuracia roláda s kačacími prsami (fotorecept)

    V nedeľu sme mali na obed pečenú kačicu a v pondelok sa mi z nej zišli zbytky pŕs na túto roládu.

  • Špeciálne kačacie prsia

    Špeciálne kačacie prsia

    Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s pridaním píniových orieškov, hrozienok a zrniek granátového jablka.

  • Zmes listových šalátov s kačacinou

    Zmes listových šalátov s kačacinou

    Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.

  • Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

    Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

    Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí s priateľmi. Jedlo pri nich získava ďalší rozmer, svojskú chuť a nesmierne príťažlivú vôňu.

  • Kačacie stehno v šolete

    Kačacie stehno v šolete

    Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča osolíme, pridáme masť a trochu vody, cesnak a cibuľu. Ak pečieme husacie stehná, pridáme rascu.

  • Placka s kačacou pečeňou a jablkami
  • Pečeňové paté vo farebnej mrkve

    Pečeňové paté vo farebnej mrkve

    Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu, aby sa lacná surovina premenila na „mňamôčku“, hodnú zážitkovej gastronómie.

  • Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
  • Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

    Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

    Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak a očistený nakrájaný pomaranč.

  • Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

  • Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

    Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

    Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, 1 vajce a pomaly mixujeme, kým nevzniknú veľké hrudy. Pridáme studenú vodu a ocot a...

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist