Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Foto: siuuu
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Bataty, mrkvu a šalotku som očistila. Bataty som pokrájala na kúsky, mrkvu som postrúhala na veľkom struhadle, šalotku na drobno. Na oleji a masle som orestovala šalotku, mrkvu a bataty - asi 5-7 minút, potom som zmes zaliala vodou (tak aby bola zelenina pod vodou), osolila som a varila do mäkka. Uvarené som scedila, rozmixovala, ochutila maslom, soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a postrúhaným syrom Pecorino.
- 2
Pokiaľ sa varila príloha pripravila som si kačacie prsia - kožu som narezala do kríža, ochutila som soľou a korením a prsia som sprudka restovala na suchej panvici (môžete restovať na rozpálenej aj zľahka teplej - každá metóda má svojich priaznivcov). Najskôr som opekala na koži až pokiaľ nebola koža do zlatista opečená a väčšina tuku sa nevypiekla. Potom som asi na 2-3 minúty otočila na druhú stranu. Nakoniec som mäso dopekala v rúre na 190°C asi 8-10 minút - podľa hrúbky mäsa.
- 3
Cviklu som očistila, pokrájala na kocky a na kvapke olivového oleja piekla v rúre asi 15-20 minút - dĺžka pečenia závisí od veľkosti kúskov. Prsia som podávala na batatovo-mrkvovom pyré, preliate trochou kačacej masti a pečenou cviklou. Mňam.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pyré treba výraznejšie dochutiť - samotné je chuťovo nevýrazné - preto som pridala aj slankavý syr. Potom je to výborné papaníčko.