Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bataty, mrkvu a šalotku som očistila. Bataty som pokrájala na kúsky, mrkvu som postrúhala na veľkom struhadle, šalotku na drobno. Na oleji a masle som orestovala šalotku, mrkvu a bataty - asi 5-7 minút, potom som zmes zaliala vodou (tak aby bola zelenina pod vodou), osolila som a varila do mäkka. Uvarené som scedila, rozmixovala, ochutila maslom, soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a postrúhaným syrom Pecorino. 
- 2
Pokiaľ sa varila príloha pripravila som si kačacie prsia - kožu som narezala do kríža, ochutila som soľou a korením a prsia som sprudka restovala na suchej panvici (môžete restovať na rozpálenej aj zľahka teplej - každá metóda má svojich priaznivcov). Najskôr som opekala na koži až pokiaľ nebola koža do zlatista opečená a väčšina tuku sa nevypiekla. Potom som asi na 2-3 minúty otočila na druhú stranu. Nakoniec som mäso dopekala v rúre na 190°C asi 8-10 minút - podľa hrúbky mäsa. 
- 3
Cviklu som očistila, pokrájala na kocky a na kvapke olivového oleja piekla v rúre asi 15-20 minút - dĺžka pečenia závisí od veľkosti kúskov. Prsia som podávala na batatovo-mrkvovom pyré, preliate trochou kačacej masti a pečenou cviklou. Mňam. Tiež kačacie prsia:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Pyré treba výraznejšie dochutiť - samotné je chuťovo nevýrazné - preto som pridala aj slankavý syr. Potom je to výborné papaníčko.