Zemiakové lokše plnené jablkami s trhaným kačacím stehnom

Patrik Stupňan
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. novembra 2021
Zemiakové lokše plnené jablkami s trhaným kačacím stehnom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg
750 g
250 g
750 g
50 g
75 g
Lokše:
400 g
150 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná poriadne nakoreníme a nasolíme. Poukladáme do pekáča a zalejeme rozpusteným kačacím tukom. Konfitujeme prikryté pri 80 stupňoch približne 12 hodín. Hotové stehná vyberieme a mäso natrháme.

  2. 2

    Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme olej, nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Potom pridáme nakrájané jablká a dochutíme trochou soli. Keď sú jablká mäkké, pridáme do hrnca maslo a necháme ho rozpustiť.

  3. 3

    Lokše: Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené, ošúpeme ich a pomelieme na mlynčeku. Pridáme vajcia, múku, soľ a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na časti. Tie rozvaľkáme a pečieme z oboch strán nasucho v panvici.

  4. 4

    Upečené lokše naplníme jablkami a zatočíme, prekrojíme na 2–3 časti. Servírujeme s trhaným kačacím mäsom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia