Zemiakové lokše plnené jablkami s trhaným kačacím stehnom
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kačacie stehná poriadne nakoreníme a nasolíme. Poukladáme do pekáča a zalejeme rozpusteným kačacím tukom. Konfitujeme prikryté pri 80 stupňoch približne 12 hodín. Hotové stehná vyberieme a mäso natrháme.
- 2
Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme olej, nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista. Potom pridáme nakrájané jablká a dochutíme trochou soli. Keď sú jablká mäkké, pridáme do hrnca maslo a necháme ho rozpustiť.
- 3
Lokše: Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené, ošúpeme ich a pomelieme na mlynčeku. Pridáme vajcia, múku, soľ a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na časti. Tie rozvaľkáme a pečieme z oboch strán nasucho v panvici.
- 4
Upečené lokše naplníme jablkami a zatočíme, prekrojíme na 2–3 časti. Servírujeme s trhaným kačacím mäsom.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu