Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou
Foto: avuska
Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s nami a už majú aj jeseň. Teraz nadišiel ich čas. Kruh sa uzavrel.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
Kapusta: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
podľa potreby (na zahustenie) |
|
Lokše: | |
6 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ČL |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť.
- 2
Kačku umyjeme, posolíme, pridáme rascu, vložíme do remosky a pridáme jablká a cibuľu, podlejeme vodou a necháme piecť.
- 3
Na bravčovej masti skaramelizujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, podusíme. Pridáme rascu a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu zahustíme múkou. Dochutíme soľou, octom a cukrom.
- 4
Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame a pridáme múku, soľ podľa chuti. Z cesta tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej na panvici z oboch strán, potierame maslom.
- 5
Po hodine, hodine a pol je kačka hotová. Podávame s kapustou a lokšami.
Tiež pečená kačka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno , priamo k zjedeniu :), aj lokše boli dobré aj kapusta