Pečená kačka
Pečená kačka

Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou

avuska - bez fotkyavuska, 14. novembra 2021
Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou
Foto: avuska

Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s nami a už majú aj jeseň. Teraz nadišiel ich čas. Kruh sa uzavrel.

4
porcie
90 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
4 ks
3 ks
Kapusta:
1 ks
1 ks
4 ks
1 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
podľa potreby (na zahustenie)
Lokše:
6 ks
1 hrnček
1 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kačku umyjeme, posolíme, pridáme rascu, vložíme do remosky a pridáme jablká a cibuľu, podlejeme vodou a necháme piecť.

  3. 3

    Na bravčovej masti skaramelizujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, podusíme. Pridáme rascu a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu zahustíme múkou. Dochutíme soľou, octom a cukrom.

  4. 4

    Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame a pridáme múku, soľ podľa chuti. Z cesta tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej na panvici z oboch strán, potierame maslom.

  5. 5

    Po hodine, hodine a pol je kačka hotová. Podávame s kapustou a lokšami.

Diskusia k receptu

kvakac
To stehno vyzerá priamo k zjedeniu. Dobrota veľká.
avuska
@kvakac (16.11.2021 14:11)

áno , priamo k zjedeniu :), aj lokše boli dobré aj kapusta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia