Kačka pečená na zemiakoch a batatoch fotorecept
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe na tanieri aj dobre vyzerajú.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kačku rozdelíme na 4 časti. Každú časť osolíme a okoreníme.
-
2
Pekáč vytrieme troškou oleja. Zemiaky a bataty nakrájame na väčšie kúsky a spolu s cibuľou, ktorú sme nakrájali na štvrtiny, vložíme do pekáča. Posypeme drvenou majoránkou.
-
3
Na zeleninu rozložíme kačacie štvrte a zakryjeme alobalom. Nepodlievame. Vložíme do rúry, ktorú až teraz zapíname na 170 °C, aby sa tuk z kačice mal možnosť pomaly vytápať. Pečieme asi 2 hodiny, podľa veľkosti kačice. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Počas pečenia neodkrývame.
-
4
Na taniere rozdelíme porcie zemiakov s batatmi a kačicu.
Diskusia k receptu