Pečená kačička, najlepšia kapusta na svete a lokše,ktoré som robila prvý krát fotorecept
Foto: renettka
Najfajnovejšie papanie na svete..kačička bola mäkučká..len prsty oblízať,k tomu kapustička ako od mamičky a lokše..robili sme ich prvý krát,ale boli geniálne :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kačku dôkladne umyjeme,zbavíme aj prebytočného operenia.Naporcujeme na jednotlivé dieliky. Nasolíme,okoreníme a poukladáme do pekáča.Podlejeme trošíčkou oleja..kačka je dosť mastná,pustí si svoju šťavu.Pridáme nakrájaný cesnak.Dáme piecť do predhriatej rúry.(zakryté)
-
2
Kým sa nám kačička pečie,pripravíme si kapustu.Nakrájame cibuľu a dáme opražiť na trošku oleja.Pridáme 2 lyžičky kryštálového cukru a necháme jemne skaramelizovať.
-
3
Pridáme kapustu nakrájanú na rezance.Osolíme,okoreníme,posypeme rascou a podlejeme vodou.Prikryté dusíme.Keď je už takmer hotová pridáme ocot podľa chuti a necháme ešte chvíľu prevrieť.
-
4
Kým sa pečie kačička a dusí kapusta dokážeme ovládať svoje chuťové poháriky,uvaríme si zemiaky v šupke. Očistíme a na doske popučíme,pridáme soľ a múku podľa potreby.Vypracujeme krásne hladké,nelepivé cesto.
-
5
Nakrájame na kúsky a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť pekáča.Pečieme bez oleja.Prebytočnú múku z času na čas oprášime,aby sa nám nepripaľovala .
-
6
Na tanieri prelejem lokše výpekom z kačky.A už len naservírujeme s kapustou a do chrumkava upečenou kačkou.Je to dokonalá harmónia chutí..určite si pochutíte :-)
ja si myslím, že ak niekto slušne upozorní na chyby tak je to v poriadku, učíme sa variť tak sa občas môžeme podučiť aj v inom - je to v rámci dobrej veci :-)
Do kapusty robievam karamel, ale zvlášť v kastroliku, zalejem vodou a tak prilejem ku kapuste aj tu dávam asi deci červeného vína. Ale ináč super to aj vyzerá.
recept sa mi páči, čo páči je úžasný vyskúšam.
Lokše pečiem na liatinovej platni alebo liatinovej panvici. Nasucho na teflónovej to nie je zdravé.