Kačací konfit s dusenou fazuľou
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 27. novembra 2022
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 27. novembra 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
210 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
400 g |
|
1 zväzok (čerstvý) |
|
4 ks |
|
Na dusenú fazuľu: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
600 g (z konzervy) |
|
150 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná uložíme do liatinového hrnca s pokrievkou a zalejeme kačacou masťou izbovej teploty. Pridáme tymian a bobkové listy. Pomaly pečieme v prikrytom hrnci v rúre vyhriatej na 150 °C asi 3,5 hodiny.
- 2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, na kolieska nakrájaný pór a restujeme asi 7 minút. Primiešame fazuľu, paradajkový pretlak, podľa potreby podlejeme vývarom alebo vodou a povaríme asi 7 minút.
- 3
Hrniec odstavíme a fazuľu posypeme na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 4
Upečené kačacie stehná položíme na rozpálenú liatinovú panvicu a z každej strany do chrumkava opečieme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 5
Podávame s dusenou fazuľou. Môžeme ozdobiť kandizovaným ovocím.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tuk, který vám po konfitování zbyde, nevyhazujte. Dá se použít jako dochucovadlo do omáček nebo ho můžete zrecyklovat při dalším konfitování. Takto lze však použít maximálně dvakrát - psano zde www.damejidlo.cz/c/blog/konfitovani-masa-stante-se-exper...