Pečené kačacie stehná
Pečené kačacie stehná

Kačací konfit s dusenou fazuľou

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 27. novembra 2022
Kačací konfit s dusenou fazuľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
1 zväzok (čerstvý)
4 ks
Na dusenú fazuľu:
1 ks
2 strúčiky
600 g (z konzervy)
150 g
1 PL
3 PL
1 zväzok
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná uložíme do liatinového hrnca s pokrievkou a zalejeme kačacou masťou izbovej teploty. Pridáme tymian a bobkové listy. Pomaly pečieme v prikrytom hrnci v rúre vyhriatej na 150 °C asi 3,5 hodiny.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, na kolieska nakrájaný pór a restujeme asi 7 minút. Primiešame fazuľu, paradajkový pretlak, podľa potreby podlejeme vývarom alebo vodou a povaríme asi 7 minút.

  3. 3

    Hrniec odstavíme a fazuľu posypeme na­ jemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    Upečené kačacie stehná položíme na rozpálenú liatinovú panvicu a z každej strany do chrumkava opečieme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

  5. 5

    Podávame s dusenou fazuľou. Môžeme ozdobiť kandizovaným ovocím.

Diskusia k receptu

ivana50
Na konfitovanie je potrebné hodne tuku, cena tuku je potom vyššia ako cena konfitovaného mäsa. A čo s tým tukom po skončení urobiť ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia