Foto: tejaja
Chutná pečená kačica, s ktorou nie je veľa práce, stačí čas.
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Kačicu dobre zvonku posolíme a votrieme do nej rascu.
- 2
Kačicu uložíme do pekáča prsíčkami nahor a podlejeme vodou do výšky asi 2 cm.
- 3
Celý pekáč s kačicou dôkladne zakryjeme alobalom. Použijeme viac pásov, ktoré sa budú trocha prekrývať, aby nikde nezostala medzera a počas pečenia sa voda nevyparila.
- 4
Dáme do rúry a pečieme na 150 °C 5 hodín. Počas pečenia rúru neotvárame, kačicu neodkrývame, proste necháme ju pomaličky sa piecť.
- 5
Po 5 hodinách kačicu vyberieme. Kačica bude krásne upečená, šťavnatá, na porciovanie nepotrebujeme nôž, porcie pekne oddelíme aj prstami. Kúsočky mäsa, ktoré ostanú na kostre, oberieme a použijeme na rizoto.
- 6
Šťavu z pečenia precedíme a podávame zvlášť, každý si podleje podľa svojej chuti.
Tiež pečená kačka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za 5 hodín pečnia sa koža pekne zapečie aj pod alobalom. Ale ak ju chcete mať tvrdšiu, nič vám nebráni nechať ju pár minút dopiecť bez alobalu.
Vždy pečiem celú kačicu, nikdy ju nepolím, je šťavnatejšia, nevytečie toľko.
Tu sa kačica tiež neobracia, píšem to, že kačicu neodkývame počas celého pečenia, ani rúru neotvárame, natož aby sme ju otáčali.
Vyskúšajte raz a uvidíte ten rozdiel.
Už sme ju aj zjedli, to bola parádička, chutilo až sme kosti oblizovali.
Recept sa osvedčil.