Moja sviečková omáčka
Mäso pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme a nastrúhame. Do hrnca dáme zeleninu, mäso, korenie, bobkový list, soľ,...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Čabajská klobása
Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo...
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút...
Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/
Aj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a...
Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...
Sviečková z bravčovej panenky
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu orestujeme
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Kotlíkový guláš
Umyté mäso nakrájame na kocky a posypeme gulášovým korením. Do kotlíka dáme roztopiť masť a vložíme na...
Pečené koleno
Bravčové koleno dobre umyjeme, osolíme a potrieme grilovacím korením. Vložíme ho do pekáča, podlejeme vodou a na...
Bravčové na pive
Do mäsa vtrieme soľ, korenie, práškový cukor a roztlačený cesnak. Mäso vložíme do menšej nádoby a necháme...
Domáce párky
Recept na tieto parky som dostala od kamaratky, ktora bola na navsteve na Morave. Priniesla...
Vynikajúci bravčový bôčik
Bravčoví bôčik vcelku poriadne umyjeme. Kožu ktorá je na spodnej časti bôčiku narežeme v tvare mriežky...
Bravčové plátky s rascou
Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som...
Zapečené bravčové údené koleno na pive a mede
Kedze s kuchynskou vahou a odmerkami niesom kamarat varim od oka. Vcera som dostal za ulohu...
Jednoduché čerstvé lečo – klasika z čias môjho predpubertnálneho veku
Tak táto voňavá dobrota, teda aspoň pre mňa, nechýbala na našom rodinnom stole od júna...
Zapečená kotleta s cibuľkami na víne
Sušené hríby vložíme do vriacej vody a obvaríme ich. Necháme ich vychladnúť v kastróliku s vodou,...
Mäsové závitky s anglickou slaninou a horčicou na ihle
Nechcelo sa mi stáť pri sporáku v tejto horúčave, tak som spravila niečo jednoduché a chutné...
Ražniči
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a paprikou. Polejeme troškou...
Koleno na pive
Koleno zbavíme prípadných štetín, umyjeme, osolíme vložíme do pekáča zalejeme do tretiny vodou a prikryjeme ho vrchnákom...
Guláš s napácovaným mäsom
Umyjeme dôkladne mäso a dáme do väčšiej misky, pridáme: kečup, menšiu plechovicu paradajkového pretlaku, ...
Párky v cibuľovej omáčke
Je to velmi jednoduchy recept, dost rychlo pripraveny. Velmi vhodny, ak mate pristup k...
Bačovský baraní špíz na grile
robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko
Pečené papriky na spôsob musaky/fotorecept/
další nápad z mojich obľúbených pečených paprík.
Nebeská dobrota Orfeus...
do rozmiešaného vajíčka pridáme syr nastrúhany, nakrájanu šunku, soľ a korenie...
Bravčový koriandrový hamburger
Mäso pomelieme, dáme do misky, pridáme soľ, kajenské korenie, koriander, nakrájanú cibuľu...
Mleté mäso so špenátom
Na prvý pohľad to nevyzerá príliš vábne, ale ak máte radi špenát, pochutíte si. Je to...
Mortadela
Sľúbila som Vám recept na mortadelu, tak ako sa niekedy v 70 - 80-tych rokoch robievala....
Cena Cubana – Bravčové mäso s ryžou, kubánskou fazuľkou a banánmi
Ryžu orestujeme na masti s cibuľou a pokrájanou kapiou. Zalejeme vodou zliatou z konzervy fazule a...
Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/
Domáca kapustnica nám chutí či v zime, či v lete. Varievam ju aj počas leta,...
Slávnostné mäsíčko
Rcp je variabilný-dá sa robiť z hovadziny aj z bravčoviny... ja som si zvolila bravčovú krkovičku...