Bravčové karé na zázvore a cesnaku s kurkumou fotorecept
Foto: pusta
Trošku menej obvyklý, ale veľmi chutný nedeľný obed je bravčové karé na zázvore a cesnaku s kurkumou. Rezne z bravčového karé sa marinujú v Zobraziť celý popisTrošku menej obvyklý, ale veľmi chutný nedeľný obed je bravčové karé na zázvore a cesnaku s kurkumou. Rezne z bravčového karé sa marinujú v chladničke 24 hodín v cesnaku so zázvorom, soli a mletom čiernom korení preliate olejom. Prudko sa opečú na oleji, vo výpeku sa orestuje cibuľa na plátky, pridá sa kurkuma a podleje vodou a vrátia sa opečené rezne a všetko spolu sa ešte chvíľu podusí do mäkka. Vhodnou prílohou je ryža, cestoviny alebo zemiaky.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g bez kosti |
|
2 cm čerstvý |
|
4 strúčiky |
|
2 ks stredne veľká |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 CL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové rezne som pokrájala na rezne, po obvode som ich nakrojila viackrát, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a posolila.
-
2
Naklepané rezne som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
3
Čerstvý zázvor som pokrájala na plátky, tie na tenké hranolčeky, ktorými som posypala rezne.
-
4
Na každý rezeň som pretlačila jeden strúčik cesnaku.
-
5
Takto pripravené rezne som preliala olejom a prikryté fóliou som ich odložila na 24 hodín do chladničky, aby sa chute navzájom dobre prepojili. Môžete si marinádu aj pripraviť najprv zvlášť zmiešaním ingrediencií a potom ju vmasírovať do rezňov.
-
6
Ráno som marinované rezne vybrala z chladničky, nechala som ich zohriať 4 hodiny pri izbovej teplote, opiekla som ich v rozpálenom oleji v panvici - cca 4 minúty.
-
7
Rezne som opiekla do červena aj z druhej strany - cca 4 minúty.
-
8
Rezne som vybrala na tanier, do panvice som pridala zvyšok marinády a vo výpeku som restovala cibuľu, pokrájanú na tenké plátky, takmer do hneda
-
9
Pridala som kurkumu.
-
10
Vrátila som opečené rezne, podliala som ich malým množstvom horúcej vody a prikryté om všetko spolu dusila na strednom plameni asi 15 minút.
-
11
Podávala som so slovenskou ryžou a uhorkovým šalátom. Výborne chutí s dusenou ryžou, zemiakmi na rôzny spôsob, ale aj s cestovinami podľa vlastného výberu.
-
12
Mäsíčko je mäkkučké, má chuť zázvoru, ktorá výborne harmonizuje s cesnakom a použitými koreninami, rovnako aj šťavička, ktorú zahustí orestovaná a podusená cibuľka. Prajem dobrú chuť.
určite vyskúšam aj tvoju verziu....