Segedínsky guláš

rein - fotkarein, 21. septembra 2012
Segedínsky guláš
Foto: rein

Milujem ho,dva krát do mesiaca musí byť

8
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1 ks väčšia
1 KL
2 PL maďarská
1 ks
500 g
2 PL na zatrepku
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista,pridáme mäso pokrájene na kocky,kmín,chilli papričku,soľ a dusíme 45 minút.

    Segedínsky guláš - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si pokrájame kapustu.

    Segedínsky guláš - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou,cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.

    Segedínsky guláš - obrázok 3

Diskusia k receptu

74 komentárov k receptu
segedín je naozaj veľmi dobrý výmysel, aj u nás je vysoko hodnotený a robím ho často, aj keď o ňom hovorím, že je to objemové krmivo. tvoj obrázok je nesmierne chutný ale nesprávny. lebo správne musia byť knedle na ľavej strane taniera, a to tak, aby oblúčik knedle bol hore a rovná časť dolu. a v takom 45° uhle, prosím. segedín na tanieri naspodu a vpravo. ak to tak na tanieri nemám, som nervózna a akosi neviem poriadne jesť. :-)) veru ho ja v dohľadnom čase navarím, vďaka za inšpiráciu.
U nas sa dava do Székelygulyás kysla smotana, cesnak a bobkovy list a cez leto sa prida cerstva paradajka a paprika -stiplava. Vyborne jedlo :)
dobra rada:č.ml.paprika sa dava do horucej masti,iba tak sa uvolnia etericke a esncialne oleje plus farba,a namiesto zatrepky urobit zaprazku.
Vyzera to vyborne, tiez robim velmi casto. Podla mna komentovat, ze je to nespravne ulozene na tanieri je cudne. Dolezite je, ze je to chutne.
Kazda rodina ma svoje zvyky ako ulozit jedlo na tanieri.
podľa mňa je toto jedno z najlepších klasických jedál, ktoré kto v našich končinách vymyslel a PS: tiež ho máme najradšej s dobrým chlebíkom
@Rein , je to moje oblubene jedlo. Ja robim tak isto, len so zaprazkou. Muka rozmiesana vo vode alebo smotane a uvarena ma glejovitu chut.
Asi je porcia pre lavaka, lebo aj pribor je naopak. Noz sa kladie na pravu stranu. :-) Asi ma neminie sprska kritiky...
je mi jedno na ktorej strane je knedľa aj s príborom, ale vyzerá výborne a isto aj chutí a cítim vôňu až sem, tiež ho varíme často,lebo je to vďačné jedlo
U nas otvorili pred nedavnom madarsku restauraciu a na menu maju aj tento gulas. Este sme ho nevyskusali, no na buduce, urcite je vynikajuci aj tento tvoj. Nevedela som, ze sa to spravne po madarsky pise tak, ako napisal @2010.
@Rein , Uz ho varim podla Vasho receptu asi 5x, byvame v Australii a segedin som robila prvy krat a to hned podla Vasho receptu, odvtedy mi moja dcera pili usi kazdy mesiac so segedinom. Samozrejme su tu trochu ine moznosti dostupnosti kyslej kapusty, ale da sa to. Mnamka. Dnes ho robim opatovne :) Dakujem pekne zaň
V našej rodine je segedín "kultové" jedlo.Dcéra si ho vyžaduje na každej svojej oslave narodenín a na Silvestra,keď príde domov s kamarátkami a kamarátmi. vtedy ho varím normálny aj vegetariánsky - so sójovými kockami.Ja ho mám rada s kolienkami.
@Rein ......som v USA a stále špekulujem o nejakých fajných domácich receptoch a padol mi do oka tento receptik... nedalo mi ho nevyskúšať..... klobuk dole....vynikajua pomocka.... dakujem krasne
Segedin robím popravde prvýkrát...podla tvojho receptu...odkedy bývam s frajerom musím variť aj takéto jedlá....uvidíme aký bude vysledok :)... A pouzivatel s nickom Rea1.. Myslím že tvoj komentár o tom ako majú Byt uložené knedle je nevhodný a keď už tak tak nikde som nevidela aby niekto ukladal knedle na tanier ako ty lebo po správnosti ich má panecek na fotke uložené dobre..
prave ho robím a ak bude len napoly tak dobrý ako už teraz vyzera , tak to bude bomba ....len nevíem čo by na to povedal sprostý Polreich
Recept je dobrý (až na fázu,kedy sa pridáva mletá paprika),ale zaujali ma komentáre...nuž,keď niekto nemá zmysel pre humor,ťažko pochopí.
@rea1 tu má úžasné zážitky,s brilantným pohľadom na niekedy aj tragické veci a tak ju aj vnímam.Ja sa vždy teším,nesmiete sa brať tak vážne :)
sú ľudia, ktorých v živote nepochopím. recept som pochválila, povedala, že aj u nás sa robí. punktum. ak ja nemám rada knedle na tanieri vpravo, je to moja vec, ktorú som nevulgárne dala na vedomie. komentujem ja, že niekto má rád knedle na tanieri vpravo? a tvrdím snáď, že podľa mňa je hlupák každý, komu také niečo u iného vadí a ešte sa potrebuje zadrapovať? aj keď si to možno myslím. asi. určite. trochu nadhľadu nikdy nezaškodí, vážení.
@tatranocka , ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: