Foto: rein
Milujem ho,dva krát do mesiaca musí byť
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista,pridáme mäso pokrájene na kocky,kmín,chilli papričku,soľ a dusíme 45 minút.
-
2
Medzi tým si pokrájame kapustu.
-
3
Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou,cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.
Kazda rodina ma svoje zvyky ako ulozit jedlo na tanieri.
Asi je porcia pre lavaka, lebo aj pribor je naopak. Noz sa kladie na pravu stranu. :-) Asi ma neminie sprska kritiky...
Podľa potreby,2 až 3 dl
Dakujem Vam.
@rea1 tu má úžasné zážitky,s brilantným pohľadom na niekedy aj tragické veci a tak ju aj vnímam.Ja sa vždy teším,nesmiete sa brať tak vážne :)
@tatranocka , ďakujem.
raketa
Stačí otočiť tanier. :-)
celý obrázok je naopak, všimni si príbor ;)
Ja múku na zápražku VŽDY extra predtým opražím na suchej panvici až pokým jemne orieškovo nevonia. Až potom použijem na zápražku.
To nevadí, sem na recepty sa predsa Varechári vracajú znova a znova (a určite aj veľa "neVarechárov" a začiatočníkov. -
Vieš väčšinou si ľudia ten tanier otáčajú, neviem ako to je u vás. Dobrú chuť praje Jožo.
Ak mas dobru domacu sudovu kapustu, tak ver mi, kyslu smotanu nepotrebujes. Inak nechapem ludi, co 5 minut premyvaju kupensku kapustu, ktora je ledva kysla a uplne strati kyslost a na zaver potom davaju kyslu smotanu :)))) Segedin ma byt kysly od kapusty, nie od smotany. Slahackova cize sladka smotana sa pouziva na zjemnenie omacky, lepsie chuti stava, ale nemusi byt smotana vobec.
Ak nemam domacu kapustu, zvyknem pridat aj par lyzic kyslej smotany, lebo kupenska kapusta pre nas nie je dost kysla. Inak fajn receptik, akurat by som este pridal aspon jednu cibulu, na 1.5kg masa, ale idem skusit urobit presne podla tohto receptu :)
Na tolko surovin je to podla mna v poriadku,nebude tu papariku citit,skor len farba bude prijemna..... ;-)
Vareniu zdar priatelia😉😉😉👍👍👍
Pozdravujem👍
Čo je na tom nejasné? Čokoľvek robím z kyslej kapusty najskôr ju prekrájam nech nie je dlhá ako špagety a dá sa pohodlne jesť....