Segedínsky guláš

rein - fotkarein, 21. septembra 2012
Segedínsky guláš
Foto: rein

Milujem ho,dva krát do mesiaca musí byť

8
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1 ks väčšia
1 KL
2 PL maďarská
1 ks
500 g
2 PL na zatrepku
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista,pridáme mäso pokrájene na kocky,kmín,chilli papričku,soľ a dusíme 45 minút.

    Segedínsky guláš - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si pokrájame kapustu.

    Segedínsky guláš - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou,cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.

    Segedínsky guláš - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Obed, Dusené

Diskusia k receptu

margaretka28
Robievam presne takto, včera ho práve dcéra opomínala, že sme ho už dávno nemali, tak si ma navnadil.:-)
rea1
segedín je naozaj veľmi dobrý výmysel, aj u nás je vysoko hodnotený a robím ho často, aj keď o ňom hovorím, že je to objemové krmivo. tvoj obrázok je nesmierne chutný ale nesprávny. lebo správne musia byť knedle na ľavej strane taniera, a to tak, aby oblúčik knedle bol hore a rovná časť dolu. a v takom 45° uhle, prosím. segedín na tanieri naspodu a vpravo. ak to tak na tanieri nemám, som nervózna a akosi neviem poriadne jesť. :-)) veru ho ja v dohľadnom čase navarím, vďaka za inšpiráciu.
kimlo
Jo a ešte je to prichystaná porcia pre mňa, pre ľaváka, podľa rozloženia príbora... :-)
frezia68
Segedín,dobrý guľáš a fazuľovica =pôžitok z jedla kedykoľvek :-)))
2010
U nas sa dava do Székelygulyás kysla smotana, cesnak a bobkovy list a cez leto sa prida cerstva paradajka a paprika -stiplava. Vyborne jedlo :)
radox1
dobra rada:č.ml.paprika sa dava do horucej masti,iba tak sa uvolnia etericke a esncialne oleje plus farba,a namiesto zatrepky urobit zaprazku.
ajay
Vyzera to vyborne, tiez robim velmi casto. Podla mna komentovat, ze je to nespravne ulozene na tanieri je cudne. Dolezite je, ze je to chutne.
Kazda rodina ma svoje zvyky ako ulozit jedlo na tanieri.
kimika
varila som tento týždeň :) ja ho mám rada nie s knedľou ale čerstvým chlebíkom, mňam :)
tiginko
podľa mňa je toto jedno z najlepších klasických jedál, ktoré kto v našich končinách vymyslel a PS: tiež ho máme najradšej s dobrým chlebíkom
mojack
rea1- tvoje recepty su bez fotky.... ukaž ako to maš na taniery.
rein
@rea1 a mne je to uplne jedno,som totiž ľavák a pre mňa je aj príbor naopak.
marienka44
@Rein , je to moje oblubene jedlo. Ja robim tak isto, len so zaprazkou. Muka rozmiesana vo vode alebo smotane a uvarena ma glejovitu chut.
Asi je porcia pre lavaka, lebo aj pribor je naopak. Noz sa kladie na pravu stranu. :-) Asi ma neminie sprska kritiky...
astheart
Také dělám stejně kromě cukru...... Má ráda hlavně v zimě. Nechávám ho na balkoně a pár dní si ho přihřívám. Miluji.
lusinkab
Moje naj naj naj naj jedlo :-) milujem segedinsky gulas,robim ho tak isto mnam ....uz mam inspiraciu na dalsi tyzden :-)
edwardo
... tak toto je moja pochúťka ! A s tým príborom sa to dá tiež "ukuchtiť"...napr. vo Photoshope :-)
rein
Neviem,čo máte proti mne,ja mám príbor dobre,len v reštaurácii mi ho dajú vždy naopak.
lorak40
Ja som ľavák a príbor si dávam tak ako je na obrázku
rein
@kimlo si moja skupina a v piatok ideme do Mníchova na oktoberfest,ak maš čas a chuť,berieme ťa.
rein
A ženy tiež,len musia splňať podmienky od 18 do 100rokov
marta09
je mi jedno na ktorej strane je knedľa aj s príborom, ale vyzerá výborne a isto aj chutí a cítim vôňu až sem, tiež ho varíme často,lebo je to vďačné jedlo
jarunka
U nas otvorili pred nedavnom madarsku restauraciu a na menu maju aj tento gulas. Este sme ho nevyskusali, no na buduce, urcite je vynikajuci aj tento tvoj. Nevedela som, ze sa to spravne po madarsky pise tak, ako napisal @2010.
kimlo
@rein , ej ale vám závidím, hneď by som išiel... ale pracovné povinnosti mi to nedovolia.. Někdy příště... :-)
sneica
toto je cista provokacia...super ,milujem segedinsky...:)
salinka
Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším ho zajtra varím:-))
magdala
mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)
ylona
Zajtra varim segedin vyskúšam to s tou zápražkou...ja pridávam na koniec aj pretlačený cesnak

jules5
Nech si hovorí kto chce,čo chce,do pravého seg. gulášu patrí prerastený bok
1x radox1
lurie88
@Rein , Uz ho varim podla Vasho receptu asi 5x, byvame v Australii a segedin som robila prvy krat a to hned podla Vasho receptu, odvtedy mi moja dcera pili usi kazdy mesiac so segedinom. Samozrejme su tu trochu ine moznosti dostupnosti kyslej kapusty, ale da sa to. Mnamka. Dnes ho robim opatovne :) Dakujem pekne zaň
1x spajdy
martapaula
V našej rodine je segedín "kultové" jedlo.Dcéra si ho vyžaduje na každej svojej oslave narodenín a na Silvestra,keď príde domov s kamarátkami a kamarátmi. vtedy ho varím normálny aj vegetariánsky - so sójovými kockami.Ja ho mám rada s kolienkami.
olino
Naj, receptik, ktory som nasiel. Uplne super podla mojej chuti.
Dakujem Vam.
jozko2012
Pre Martapaula. Neber meno bozie nadarmo. Nazvat to co si popisala segedínom, je smrtelný hriech. Ja by som to nazval sojovo kapustový blaf s cestovinou.
veronkaa
@Rein ......som v USA a stále špekulujem o nejakých fajných domácich receptoch a padol mi do oka tento receptik... nedalo mi ho nevyskúšať..... klobuk dole....vynikajua pomocka.... dakujem krasne
1x spajdy
kukulienka71
Tvoj Segedín vyzerá veľmi chutne,ja robím obdobne,ale namiesto chilli pridám na konci majoránku,dnes bol na oed ako druhý chod

nikinka11
Segedin robím popravde prvýkrát...podla tvojho receptu...odkedy bývam s frajerom musím variť aj takéto jedlá....uvidíme aký bude vysledok :)... A pouzivatel s nickom Rea1.. Myslím že tvoj komentár o tom ako majú Byt uložené knedle je nevhodný a keď už tak tak nikde som nevidela aby niekto ukladal knedle na tanier ako ty lebo po správnosti ich má panecek na fotke uložené dobre..
nikinka11
No píšem až teraz ale segedin bol nenormálny...zožal úspech už len keď priateľ vošiel do dverí...ďakujem pekne za inšpiráciu :)
radici
prave ho robím a ak bude len napoly tak dobrý ako už teraz vyzera , tak to bude bomba ....len nevíem čo by na to povedal sprostý Polreich
martinzubko
Bol to vyborny segedin,varil som ho dnes v Londyne s miestnymi surovinami,pochutnal som si.
renka1241
Skvely recept. Segedinsky robim takmer rovnako a je genialny. Nema chybu!!!
tatranocka
Recept je dobrý (až na fázu,kedy sa pridáva mletá paprika),ale zaujali ma komentáre...nuž,keď niekto nemá zmysel pre humor,ťažko pochopí.
@rea1 tu má úžasné zážitky,s brilantným pohľadom na niekedy aj tragické veci a tak ju aj vnímam.Ja sa vždy teším,nesmiete sa brať tak vážne :)
rea1
sú ľudia, ktorých v živote nepochopím. recept som pochválila, povedala, že aj u nás sa robí. punktum. ak ja nemám rada knedle na tanieri vpravo, je to moja vec, ktorú som nevulgárne dala na vedomie. komentujem ja, že niekto má rád knedle na tanieri vpravo? a tvrdím snáď, že podľa mňa je hlupák každý, komu také niečo u iného vadí a ešte sa potrebuje zadrapovať? aj keď si to možno myslím. asi. určite. trochu nadhľadu nikdy nezaškodí, vážení.
@tatranocka , ďakujem.
raketa
recept som robila uz dvakrat ,pre manzela ,ktory je z Finska a nejedol lepsi segedinsky gulas. Dakujem za recept .Anna
raketa
recept som robila uz dvakrat ,pre manzela ,ktory je z Finska a nejedol lepsi segedinsky gulas. Dakujem za recept .Anna
elalea
...@raketa... ved ked ho doteraz nejedol,tak jasne,ze mu to chuti....;-D...inak vitame "dnes registrovanych"....ci???;-DDD
raketa
elalea , kludne mi napis , rada odpoviem
raketa
gidasz
Práve som dovarila Tvoj segedín, u nás ho zbožňuje celá rodina.
lizatko
@marienka44 (22.9.2012 09:00)

Ja múku na zápražku VŽDY extra predtým opražím na suchej panvici až pokým jemne orieškovo nevonia. Až potom použijem na zápražku.
lizatko
@abdul (27.11.2013 12:08)

To nevadí, sem na recepty sa predsa Varechári vracajú znova a znova (a určite aj veľa "neVarechárov" a začiatočníkov. -
patriklicko
Smotana na slahanie ??? Mlieko(kolko mlieka).. muka (aka muka) ..som kuchar sice som si segedin pre istotu pozrel ale NECHÁPEM načo sa dava muka a mlieko na zahustenie ked pišete sem SMOTANU NA SLAHANIE ? ludia prosim pouzivajte i pri tomto recepte smotanu kyslu a ba varenie 250 a 250g ..rovno ju slahajte s tou mukou. Dakujem za pochopenie.
xseven
@patriklicko (2.5.2020 12:21)

Ak mas dobru domacu sudovu kapustu, tak ver mi, kyslu smotanu nepotrebujes. Inak nechapem ludi, co 5 minut premyvaju kupensku kapustu, ktora je ledva kysla a uplne strati kyslost a na zaver potom davaju kyslu smotanu :)))) Segedin ma byt kysly od kapusty, nie od smotany. Slahackova cize sladka smotana sa pouziva na zjemnenie omacky, lepsie chuti stava, ale nemusi byt smotana vobec.