Tento recept som našla pred niekoľkými rokmi v jednej kuchárskej knihe a od prvého vyskúšania sa stal naším sviatočným pokrmom na Nový rok a Zobraziť celý popisTento recept som našla pred niekoľkými rokmi v jednej kuchárskej knihe a od prvého vyskúšania sa stal naším sviatočným pokrmom na Nový rok a na výnimnočné príležitosti, keď sa zídeme pri stole celá rodina. To je môj prvý recept, ktorý tu píšem a ak sa mi to podarí, doložím aj fotopostup.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do karé si tenkým ostrým nožom urobíme otvor a opačnou stranou varechy si urobíme tunel, ktorý naplníme umytými sušenými slivkami.
- 2
Mäso po obvode previažeme niťou (ako keby sme si naznačili kade ho potom budeme krájať) a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
- 3
Opečené mäso vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme podlejeme vodou a výpekom a prikryté upečieme do polomäkka (cca 30-40 min. pri 220 stupňoch).
- 4
Potom mäso odkryjeme, potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú štipľavú papriku, obložíme zvyšnými sušenými slivkami a na osminky nakrájanými jablkami a dáme opäť do rúry. Pečieme odkryté ešte 20 - 30 min. cca pri 200 C. Mäso polievame výpekom a potierame olejom s mletou štipľavou paprikou.
- 5
Po upečení odstránime nitku, ktorou je mäso previazané. Podávame so zemiakovým pyré alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu