Bravčové karé s ovocím

heliana - fotkaheliana, 28. septembra 2012

Tento recept som našla pred niekoľkými rokmi v jednej kuchárskej knihe a od prvého vyskúšania sa stal naším sviatočným pokrmom na Nový rok a na výnimnočné príležitosti, keď sa zídeme pri stole celá rodina. To je môj prvý recept, ktorý tu píšem a ak sa mi to podarí, doložím aj fotopostup.

12
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

1200 g
200 g
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do karé si tenkým ostrým nožom urobíme otvor a opačnou stranou varechy si urobíme tunel, ktorý naplníme umytými sušenými slivkami.

  2. 2

    Mäso po obvode previažeme niťou (ako keby sme si naznačili kade ho potom budeme krájať) a prudko opečieme na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Opečené mäso vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme podlejeme vodou a výpekom a prikryté upečieme do polomäkka (cca 30-40 min. pri 220 stupňoch).

  4. 4

    Potom mäso odkryjeme, potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú štipľavú papriku, obložíme zvyšnými sušenými slivkami a na osminky nakrájanými jablkami a dáme opäť do rúry. Pečieme odkryté ešte 20 - 30 min. cca pri 200 C. Mäso polievame výpekom a potierame olejom s mletou štipľavou paprikou.

  5. 5

    Po upečení odstránime nitku, ktorou je mäso previazané. Podávame so zemiakovým pyré alebo ryžou.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Aj kuchári-profesionáli ( ale i laici) to robia, ak chcú, aby si mäso zachovalo tvar, previažu ho niťou, len neviem, kde tú kuchársku dostať, lebo asi hocaká tam nejde. Môže to byť dobré, nbiečo podobné som už videla.
ja mám obyčajnú bielu nitku, dokonca kúpenú už dávano na "blšáku". A mäsko je výborné a tie jabĺčka a slivky v kombinácii s mletou štipľavou paprikou majú takú zvláštnu chuť. mňam.
známa to tiež robieva na Nový rok. tých tunelov robí viac a mäso plní nielen slivkami ale aj sušenými marhuľami.

Pridaj komentár k receptu: