Príprava tohto jedla nevyžaduje dlhé postávanie pri sporáku a výsledok je prekvapivo fantastický!
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
3 dl (alebo kúpený - sladký) |
|
2 PL |
|
1/2 dl |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, mne vyšlo 10 kusov. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak pretlačíme. Z ostatných surovín vymiešame marinádu, pridáme cibuľu aj cesnak. Marináda je jemne sladká, do nej uložíme mäsko na noc.
- 2
Na druhý deň mäso rozložíme na plech s vyššími bokmi alebo zapekacej misy, vylejeme naň celú marinádu, zakryjeme alobalom, a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200C cca. na hodinu. Potom ho odokryjeme a dopekáme ešte ďalšiu polhodinu. Hotové mäso sa rozplýva na jazyku a má vynikajúcu chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
@salinka ďakujem za super recept :-)
@movin ja som nepodlievala, šťavu pustilo mäso :-)
Určite nie toľko koľko si mal doteraz nickov. Veď skús nejaký recept aj ty, aspoň bude sranda. :-)
Spravil som podla teba, len mäso bolo kuracie stehenné rezne a pre viac šťavy som tiež podlial bielym vínom. Je to fantázia.
nevypada to zle :) robila som z krkovicky, a trochu dostiplavela