Foto: katkaszaboova
Príprava tohto jedla nevyžaduje dlhé postávanie pri sporáku a výsledok je prekvapivo fantastický!
10 plátkov
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, mne vyšlo 10 kusov. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak pretlačíme. Z ostatných surovín vymiešame marinádu, pridáme cibuľu aj cesnak. Marináda je jemne sladká, do nej uložíme mäsko na noc.
- 2
Na druhý deň mäso rozložíme na plech s vyššími bokmi alebo zapekacej misy, vylejeme naň celú marinádu, zakryjeme alobalom, a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200C cca. na hodinu. Potom ho odokryjeme a dopekáme ešte ďalšiu polhodinu. Hotové mäso sa rozplýva na jazyku a má vynikajúcu chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@salinka ďakujem za super recept :-)
@movin ja som nepodlievala, šťavu pustilo mäso :-)
Určite nie toľko koľko si mal doteraz nickov. Veď skús nejaký recept aj ty, aspoň bude sranda. :-)
Spravil som podla teba, len mäso bolo kuracie stehenné rezne a pre viac šťavy som tiež podlial bielym vínom. Je to fantázia.
nevypada to zle :) robila som z krkovicky, a trochu dostiplavela