Božské mäso

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 29. septembra 2012

Príprava tohto jedla nevyžaduje dlhé postávanie pri sporáku a výsledok je prekvapivo fantastický!

10 plátkov
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
4 strúčiky
3 dl (alebo kúpený - sladký)
2 PL
1/2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, mne vyšlo 10 kusov. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak pretlačíme. Z ostatných surovín vymiešame marinádu, pridáme cibuľu aj cesnak. Marináda je jemne sladká, do nej uložíme mäsko na noc.

  2. 2

    Na druhý deň mäso rozložíme na plech s vyššími bokmi alebo zapekacej misy, vylejeme naň celú marinádu, zakryjeme alobalom, a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200C cca. na hodinu. Potom ho odokryjeme a dopekáme ešte ďalšiu polhodinu. Hotové mäso sa rozplýva na jazyku a má vynikajúcu chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

rein
Tu fakt netreba postávať
afataga
robievam obcas podobne, je to fakt vyborne a do marinady si moze kazdy pridat co chce, ja davam vzdy nejake bylinky a chilli
frezia68
V marináde vydrží v chladničke aj viac dní a vyberám podľa potreby na rôzne spôsoby.Najlepšie z krkovičky a verím,že bolo chutné a sa rozplývalo...:-)
1x ocek
anina6
vyzerá to byť dobré, škoda, že som ešte mäsko nevybrala z mrazáku, mala by som postarané o nedeľny obed. ale vyskúšam určite.
stacy77777
robievam podobné, ale opekám každý kus zvlášť, toto sa mi páči,chuťou určite podobné,ale kopec ušetreného času, ďakujem za recept
sportak
Súhlasím s reinom a utekám do mrazáku, kde mám pekný kus krkovičky. Díky za skvelú inšpiráciu.
luss44
tak toto som dnes ukuchtila k obedu z cca 2 kg krkovičky - zožala som veľkú pochvalu :)) vďaka za rcp
spimon
Waaaaw...dnes mal manzel narodeniny a mali sme hosti.Stavila som na tento recept a zozal uspech ! Urcite bude mat miesto medzi mojimi receptmi.Dakujem.
movin
vyzera byt super, len sa chcem opytat ci ho treba aj podlievat, alebo to pusti stavu a netreba s tym nic robit, velmi pekne dakujem. Monika.
motyka
Vynikajúce. Odporúčam. Za málo roboty véľľľľa muziky. Ďakujem za fantastický recept.
zedenika
nieco podobne som uz robila,tiez experimentujem s marinadami,ale super ukladam si.
drajan
idem to vyskúšať...ale z morčaciny, verím, že nič nepokazím!
drajan
Katka, fakt ste mali takej farby "omáčku" ako je na fotke? pretože tá moja je červená ako paradajková omáčka... cha cha
racik
kúpil som pekné pliecko, idem pripravovať marinádu nedelný obed bude bez veľkého postávania pri sporáku. Ďakujem za inšpiráciu.
mariena1
vyzera super,chystam sa aj ja urobiť.Prosím a čo ste davali k tomu?zemiaky či ryžu???
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Mäsko si ani trochu nevyklepávala?
ada13
mam najradsej tieto jednoduche recepty,kedy netreba pol dna stravit pri sporaku. urcite vyskusam.
1x altyn
pikolo
skúste namiesto kečupu pomlieť 3 dl pohár domáceho leča,ubrať trošku cesnaku (cca 1 strúčik) a vynechať to grilovacie korenie .....teším sa na vaše názory!!!!!! :-D
belinka84
Výborný recept bez postávania pri varnej doske . Robila som tento recept prvý krát ale vydaril sa báječne. Marinádu som trošku vylepšila dala som pár kvapiek worcestrovej omáčky a chili omáčky. Manželovi chutilo, a to je pre mňa dôležité. Dakujem za inšpiráciu.
1x radost
strucik
Je to fakt božské. Za všetko vraví, že to tu pochválilo aj niekoľko významných varecháčskych kapacít.
1x kimlo
kimlo
@Strucik (16.1.2018 15:42)

Určite nie toľko koľko si mal doteraz nickov. Veď skús nejaký recept aj ty, aspoň bude sranda. :-)
1x haji
jack
Dnes na tvoju nôtu.Len ja som pridala do marinády ešte aj worcester.Odporúčam.Minimálny čas strávený v kuchyni.Také recepty veľmi oceňujem ;-)


1x haji
jack
Dcéra mala k tomu ryžu my knedľu.


1x haji
buba29
vyskúšali sme,výborné,len sme nemali skoro žiadnu šťavu,nabudúce skúsim niečim podliat,vínom....
frezia
Vynikajuci recept, pridala som do marinady aj bylinky a feferonku, pred pecenim som mäso este podliala bielym vinom.


kvakac
@Frezia (27.6.2019 15:42)

Spravil som podla teba, len mäso bolo kuracie stehenné rezne a pre viac šťavy som tiež podlial bielym vínom. Je to fantázia.


1x haji
mariamka
no, som zvedavá, pečie sa na "pomalo" v keramickom pekaci v rure, vonia dobre :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha