Soté v haruli

laurisia - fotkalaurisia, 17. septembra 2012
Soté v haruli
Foto: laurisia

Neviem presne aký je recept na Važeckú pochúťku a tak to nechcem nazvať týmto názvom. Množstvá mäsa sú orientačné. No a čo sa placiek, resp. harule týka - vždy urobím málo cesta :-)

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na soté:
0,5 kg
0,3 kg
0,3 kg
2 ks
1 ks
Na haruľu:
6 ks
asi 6 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si nachystáme suroviny - mäsko nakrájame na rezance, pečeň odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu nakrájame na tenké polkolieska.

    Soté v haruli - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálený olej dáme najskôr bravčové mäso, pridáme trochu červenej papriky, korenie gyros, osolíme a necháme popražiť, kým mäsko nepustí šťavu a táto sa následne neodparí.

    Soté v haruli - obrázok 2
  3. 3

    Keď je bravčové mäso popražené, pridáme mäsko kuracie.

    Soté v haruli - obrázok 3
  4. 4

    Popražíme spolu a následne pridáme väčšiu konzervu krájaných šampiňónov spolu so šťavou. Necháme zakryté podusiť.

    Soté v haruli - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa mäsko dusí, v druhej panvici si urobíme pečeň. Na horúci olej dáme na jemno pokrájanú cibuľku. Popražíme a keď je upražená do sklovita pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň. Po chvíli pridáme mleté čierne korenie. Nesolíme.

    Soté v haruli - obrázok 5
  6. 6

    Restovanú pečeň pridáme k mäsu a spolu zmiešame.

    Soté v haruli - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme tak dve až tri polievkové lyžice kečupu, zamiešame a na záver pridáme cibuľu nakrájanú na jemné polkolieska. (Asi som nejako zmenila nastavenie fotoaparátu a tak má táto fotka inú farbu)

    Soté v haruli - obrázok 7
  8. 8

    Zamiešame, odstavíme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť asi pol hodinku. Za ten čas cibuľka zmäkne.

    Soté v haruli - obrázok 8
  9. 9

    Nastrúhame si zemiaky (pekne v mixéri - nebudeme sa predsa trápiť s klasickým strúhadlom xixi). Pridáme múku, vajíčko, soľ a majoránku.

    Soté v haruli - obrázok 9
  10. 10

    Vymiešame na nie veľmi husté cesto

    Soté v haruli - obrázok 10
  11. 11

    Na menšej panvici robíme na oleji placky, každú asi z troch polievkových lyžíc cesta. Placky vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli veľmi od oleja.

    Soté v haruli - obrázok 11
  12. 12

    Na polovicu placky dáme soté, placku preložíme, posypeme strúhaným syrom a pridáme trošku pálivej paprikovej pasty. Obložíme zeleninou, alebo zeleninovým šalátom a podávame.

    Soté v haruli - obrázok 12

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Veru tak, voľakedy, ni dávno, asik okolo roku 1983, v Poľane vo Zvolene toto bola Važecká pochúťka. Porcia za 30,30 Kčs a veru moja stará polovicu nevládala, tak som hanba sem, hanba tam, doraziu za ňu. Placka mocná, skoro pol centimetra mala. Fajný recept.

Pridaj komentár k receptu: