Foto: laurisia
Toto je recept z dávneho televízneho vysielania, ktorý mám rada najmä pre jeho jednoduchosť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso si nakrájame na rezance - je jedno, či je to karé alebo stehno, len to musí byť chudé mäso.
-
2
Do rajnice si dáme rozpustiť maslo (môžeme pokojne použiť i Heru). Keď je maslo horúce, pridáme mäsko a osolíme.
-
3
Necháme prikryté dusiť. Dusíme asi dovtedy, kým sa všetka šťava nevyparí - dovtedy by malo mäsko zmäknúť. Mäsko netreba podlievať, malo by zmäknúť dostatočne pri dusení vo vlastnej šťave.
-
4
Keď je mäsko mäkké, pridáme fľašu kečupu a necháme ešte tak 5 minút podusiť.
-
5
Na tanier dáme šalátové listy, na ne hranolky, na hranolky mäsko, na mäsko volské oko (je dobré, ak je žĺtok tekutý), posypeme strúhaným syrom, ja dávam ešte kvapku pálivej paprikovej pasty. Pridáme oblohu a môžeme podávať.
výborné jedlo- avšak hranolky som nahradil ryžou a kečup mojim čili džemom. Dúfam , že sa nenahneváš. Neznášam mekáč a všetko čo mi pripomína tie hnusoby čo tam podávajú.