Foto: dvorka
Dostala som 100 receptov s mletým mäsom a tak som vyskúšala prvý. Je jednoduchý rýchly a výsledok stojí za to.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
5 lyžíc |
|
1,5 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
alebo cibuľa |
|
1 lyžica kto chce |
|
na obalenie |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso som si nakrájala a zomlela do misy. V strede som urobila jamku a do nej vliala mlieko s rozhabarkovaným vajíčkom, soľou a korením.
-
2
Nasypala som strúhanku a rukami cesto premiešala.
-
3
Kto chce, môže pridať cesnak rozotretý alebo nadrobno nakrájanú cibuľku. Ja som dala cesnak a ešte za lyžicu horčice, tú vždy dávam do mletého mäsa.
-
4
Z masy mäsa som urobila guľku, obalila v múke a urobila som placku. Tú som dala na plech. Tentokrát som piekla v mikrovlnnej rúre na GRISP-e 8 minút, rezne som otočila a piekla ďalších 8 minút. V pôvodnom recepte sa pečie v rúre pri 180°C 13 minút, mäso sa otočí a pečie sa ešte raz 13 minút.
-
5
Plech sa trocha potrie olejom alebo masťou, ja som plech nepotierala, mala som mäso také prírodne upečené. K čomu ho jesť je už na kuchárovi a jedákovi.
-
6
Pretože mi ostalo masa mäsa, tak som urobila ešte aj v rúre a do posledných štyroch rezňov som zamiešala špenátové listy trošku sparené.
Diskusia k receptu