Jednoduchý mletý rezeň

dvorka - fotkadvorka, 28. septembra 2012
Jednoduchý mletý rezeň
Foto: dvorka

Dostala som 100 receptov s mletým mäsom a tak som vyskúšala prvý. Je jednoduchý rýchly a výsledok stojí za to.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
5 lyžíc
1,5 dl
podľa chuti
podľa chuti
alebo cibuľa
1 lyžica kto chce
  na obalenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso som si nakrájala a zomlela do misy. V strede som urobila jamku a do nej vliala mlieko s rozhabarkovaným vajíčkom, soľou a korením.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 1
  2. 2

    Nasypala som strúhanku a rukami cesto premiešala.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 2
  3. 3

    Kto chce, môže pridať cesnak rozotretý alebo nadrobno nakrájanú cibuľku. Ja som dala cesnak a ešte za lyžicu horčice, tú vždy dávam do mletého mäsa.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 3
  4. 4

    Z masy mäsa som urobila guľku, obalila v múke a urobila som placku. Tú som dala na plech. Tentokrát som piekla v mikrovlnnej rúre na GRISP-e 8 minút, rezne som otočila a piekla ďalších 8 minút. V pôvodnom recepte sa pečie v rúre pri 180°C 13 minút, mäso sa otočí a pečie sa ešte raz 13 minút.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 4
  5. 5

    Plech sa trocha potrie olejom alebo masťou, ja som plech nepotierala, mala som mäso také prírodne upečené. K čomu ho jesť je už na kuchárovi a jedákovi.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 5
  6. 6

    Pretože mi ostalo masa mäsa, tak som urobila ešte aj v rúre a do posledných štyroch rezňov som zamiešala špenátové listy trošku sparené.

    Jednoduchý mletý rezeň - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
vyzerá to veľmi chutne, aj tie knedlíky k tomu... mletý rezeň tiež robievam, ale dávam len strúhaný syr, vajíčko, korenie a obaľujem v trojobale. K tomu zemiaky a šalát. Ukladám si aj tento, aspoň bude zmena :)

Pridaj komentár k receptu: