Tradičný jednoduchý Gulášik

dena94 - bez fotkydena94, 29. septembra 2012

Je ich veľa ,ale tak možno sa niekomu zapáči ten moj (:

12
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
800 g
700 g
  podľa výberu




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme smažiť do zlatista.Pridáme mäsko tiež ho opražime ,podlejeme vodou a neháme dusiť.Pridáme paradajkový pretlak ,soľ ,vegetu ,čierne korenie ,worchester. omáčku, sojovú omáčku a pivko. Postupne pridaváme vodu...Mäska dávam toľko ,koľko cibule. Gulášik bude krásne hustý aj bez toho aby ste ho zahusťovali múkou. Múku som do gulášiku nikdy nedávala. Čili papričky si nakrájame nadrobno a pridáme do gulášu.

  2. 2

    Pomaličky ho varíme a postupne pridávame vodu.Keď už máme mäsko skoro uvarené pridáme zemiaky. Nastrúhame si doňho ešte jeden zemiak. Ja to aj so zemiakmi varím ešte približne 35 min. Zemiaky sa trošku rozvaria ,takže gulášik bude ešte hustejší.

  3. 3

    Keď si gulášik vypneme pridáme nakoniec oregano. Nieje dobré variť oregano dlho ,može zhorknúť ,preto ho pridávam až keď gulášik vypnem. DOBRÚ CHUŤ!!

Diskusia k receptu

medulienka122
Verím ti, že si do gulášiku nedávala múku - a kto by ju dával? Veď tam máš pretlak aj nastrúhaný zemiak,to akurát zahustí, ja tam dávam aj 1 lečo, ale tvoje je určite dobré aj bez leča. Si šikulka:-))
dena94
Moja mamina dáva tiež lečo a chutí to úplne tak isto ako s tím pretlakom.Tento recept mám od kamaráta a nevedela som že to bude takto dobre chutit s pretlakom .Bola som prekvapená....No uz som vydela pár ľudí ,ktorý dávali do gulášu múku aj v niektorých reštauráciach to tak robia :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia