Foto: stacy77777
Možno trocha okukané, ale relatívne rýchle, chutné za tepla i za studena, obed, ktorým gazdinká nič nepokazí...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,2 kg bez kosti |
|
300 g |
|
300 g na kocky nakrájaná |
|
3 ks varené |
|
200 g strúhaný |
|
2 lyžice |
|
2 dcl |
|
4 ks - strúčiky |
|
2 lyžičky |
|
0,5 lyžičky |
|
na podliatie |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si plnku. Chlieb nakrájame na kocky, pridáme kocky šunky, petržlenovú vňať, vajcia nakrájané na kocky, vychladený vývar pridávame po troche tak, aby plnka nebola moc riedka. Na koniec pridáme strúhaný syr, gyros korenie a pretlačený cesnak. Všetko zľahka premiešame.
-
2
Celý kus krkovice v strede rozkrojíme, aby nám vznikla kapsa a naplníme plnkou.Okraje spojíme buď špajlami, alebo potravinárskym špagátom. Dáme na plech,podlejeme, mäso posolíme a posypeme troškou mletej rasce.
-
3
Zvyšnú plnku som nachystala popri mäse upiecť. Na koľko som mala ísť do práce, nachystala som toto všetko mojej drahej polovičke, nech to dá len upiecť. Veľká chyba, nešťastný mi volal, že sa mu guľky rozpadli a čo má s tým robiť.... Tak sme mali trocha humoru pri nedeľnom obede. Takže plnku, ktorá zostane upiecť samostatne.Hlavné bolo, že všetkým chutilo a aj za studena. Ako príloha myslím môžu byť zamiačky v akej koľvek úprave a aj ryža. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu