Plnená krkovička

stacy77777 - fotkastacy77777, 18. septembra 2012

Možno trocha okukané, ale relatívne rýchle, chutné za tepla i za studena, obed, ktorým gazdinká nič nepokazí...

10
porcií
25 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1,2 kg bez kosti
300 g
300 g na kocky nakrájaná
3 ks varené
200 g strúhaný
2 lyžice
2 dcl
4 ks - strúčiky
2 lyžičky
0,5 lyžičky
 na podliatie
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plnku. Chlieb nakrájame na kocky, pridáme kocky šunky, petržlenovú vňať, vajcia nakrájané na kocky, vychladený vývar pridávame po troche tak, aby plnka nebola moc riedka. Na koniec pridáme strúhaný syr, gyros korenie a pretlačený cesnak. Všetko zľahka premiešame.

    Plnená krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Celý kus krkovice v strede rozkrojíme, aby nám vznikla kapsa a naplníme plnkou.Okraje spojíme buď špajlami, alebo potravinárskym špagátom. Dáme na plech,podlejeme, mäso posolíme a posypeme troškou mletej rasce.

    Plnená krkovička - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšnú plnku som nachystala popri mäse upiecť. Na koľko som mala ísť do práce, nachystala som toto všetko mojej drahej polovičke, nech to dá len upiecť. Veľká chyba, nešťastný mi volal, že sa mu guľky rozpadli a čo má s tým robiť.... Tak sme mali trocha humoru pri nedeľnom obede. Takže plnku, ktorá zostane upiecť samostatne.Hlavné bolo, že všetkým chutilo a aj za studena. Ako príloha myslím môžu byť zamiačky v akej koľvek úprave a aj ryža. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
moze to byt dobre, no a co? ze sa rozpadli, aj tak ste ich zjedli :-) nie ze by som chcela rypat, ale to maso vyzera v strede este trochu nedopecene, alebo to tak vyzera iba na fotke?
1zdenko
vsak citaj - bolo to nachystane pre drahu polovicku, aby to dal piect on... takze to maso je uplne cele SUROVE!!!
jokin
Pekne si to nachystala. Ukladám
stacy77777
ak sa pozriete lepšie na fotku,to mäsko sa na okrajoch rozpadáva,takže asi surové nebude....alebo si vážne myslíte,že by som dala sem niečo,čo je surové,alebo nechutné??taká samoľúba nie som, rada sa učím od iných, aj keď mám 42rokov a nikomu nevnucujem svoje názory a ani recepty....
stacy77777
ostatným veľmi pekne ďakujem za milé a povzbudivé komentáre, veľmi si to cením
afataga
ved sa nemusis hned rozculovat, ja som sa iba opytala ci je nedopecene alebo sa mi to iba zda z fotky
milamila
veľmi krásne spracované, mäsové rolády robievam často a určite najbližšie bude aj na tento spôsob, a tých nevhodných komentárov si nevšímaj, vždy sa nájde niekto čo skritizuje ale sám nič nepredvedie
abdul
Aké nervy kôli normálne položenej otázke..... .
stacy77777
milá Afataga,ja sa predsa nerozčuľujem,odpovedám...keď sa pozrieš bližšie na fotku,uvidíš na tých okrajoch hlavne šunku,možno preto sa to na fotke vidí ako surové/ružové/... poznám tvoju stránku, viem,že tam máš kopec skvelých vecí, skôr sa ma dotkla poznámka - 1zdenko-, na adresu môjho manžela.Zdenko nám nepredviedol ešte žiaden recept, ale môj manžel varí bežne a ani deti ani ja sme sa nikdy nesťažovali...takže nechajme zbytočné dohady a varme a pečme
afataga
no hura, tak je to jasne, je ta sunka potvora ruzova :-)
evanaaa
Páči sa mirecept, najmä tá plnka, to si tú krkovičku narezala tak, aby sa rozvinula, alebo nalpnila nerozrezanú - stred? Ale to by asi nešlo, spraviť veľkú dieru, asi to prvé, ako píšeš.
heliana
ja krkovičku veľmi nemusím, ale takto pripravená s plnkou sa mi páči... takéto plnky zas mám veľmi rada. vyskúšam...a závidím ti manžela, ktorý varí... (ten môj iba čaj) :)
jumbo
TA PLNKA ZVLASTNA NO MOZE TO BYT SUPER. JA OSOBNE BY SOM TAM NEDAL VAJCIA. ALE VYSKUSAM
eviana
@stacinecka , a toto akože uniklo mojej pozornosti? Parádnice krkovičky si zrobila, šup ku mne do KK, veru niekedy podľa Teba veľmi rada vyskúšam... ďakujem za super inšpiráciu... mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia