Guláš

lucik159 - bez fotkylucik159, 15. septembra 2012

Suroviny

2
750 g
5
5
1 kg
4  na zahustenie
 korenie




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej opražíme na kocky nakrájanu krkovičku,osolime okoreníme a prídame mletu papriku.Zalejeme vodou tak centimeter nad mäso.Prikryjeme a nehame dusiť.

  2. 2

    Nakrájame si papriku a rajčinu a hneď ju pridáme k mäsu.Vodu nedolievame.

  3. 3

    Ošúpeme si zemiaky a nakrájame na väčšie kocky.Štyri zemiaky si nasruhame na slze ale na stuhadle na ktorom struhame uhorky na šalat.Pridáme do hrnca dolejeme vodu Zakryjeme a varíme pokiaľ mäso nezmäkne.

  4. 4

    Na konci pridáme gulášové korenie a mänšiu hrsť majoránu ...Potom už nevaríme. :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kimlo
Najprv sa robí cibuľa, až potom ide mäso...
jegor
a cibule len dve ,nezda sa ti malo
abdul
Olej nemusím, radšej bravčovú masť.
evanaaa
Dobré papanie, ináč, mne to pripomína bravčový perkelt, až na tie zemiaky. A ešte - píšeš, že postrúhať na slzičkách ako sa strúhajú uhorky, lenže uhorkové strúhadlo nemá slzičky, to je iné.
evanaaa
Teraz som si všimla, že zemiakov je viac ako mäsa, dala by som teda menej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia