Foto: ejmyejmy
Zbožňujem, ak sa jedlo snúbi s pôžitkom. Niečo na romantický večer.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové stehno umyjeme, narežeme na rezance. Na rozohriatom rastlinnom oleji prudko opečieme bravčové mäso, pridáme hned korenie na gyros, čierne mleté korenie, a soľ s chilli papričkami, prikrijeme, nepodlievame, necháme dusiť. Prevarenú vodu pridáme cca po 10-15 minútach, nie veľa, aby bolo zaliate mäsko. Po udusení pridáme lyžičku solamylu na zahhustenie, odstavíme
- 2
Dusenú ryžu si pripravíme štandardným spôsobom, aspoň ja ju premyjem poriadne, vysuším, na oleji oretujem a podlejem vodou, prikryté nechám na sporáku maximálne 10 minut.
- 3
Bezvaječné rezence pražené pripravujem ako tarhoňu. NA oleji osmažím, otáčam pinzetou, pretože tenké rezance pri pražení sa ľahko lámu! Po zhnednutí podlejem vodou, nechám dusiť na vode, kým nezmäknú.
- 4
Konečné finále! Kopček ryže, kopček renazncov pražených, dozdobený ružou z rajčiny a zelenými steblami póru, preliate samotným gyrosom. Mamžel si nevedel vynachváliť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kk