Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát fotorecept
Foto: jazavka
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu a iný šalát, ako dezert sme mali hroznovú bublaninu. Zobraziť celý popisTento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu a iný šalát, ako dezert sme mali hroznovú bublaninu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 plátkov |
|
500 g |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
Príloha: | |
podľa potreby |
|
|
|
|
|
20 dkg |
|
1 väčšia |
|
Šalát: | |
8 väčších |
|
2 väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke v ktorej sme rozmiešali 2 ČL sladkej papriky.
-
2
Obalené mäso sprudka opečieme na oleji.
-
3
Medzi tým si na cibuľke podusíme šampiňóny...
-
4
Opečené mäso dávame na vymastený pekáč, navrstvime naň šampiňóny, ktoré prikryjeme šunkou a na vrch poukladáme plátky syra.
-
5
V smotane a v mlieku rozmiešame vajíčka, zalejeme tým mäso a dáme zapiecť. Zapekáme prvých 10 minút na 200 stupňov, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme - maximálne 30 minút. (alebo každý podľa svojej rúry)
-
6
Príloha - "šťouchané brambory" - uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, na panvičke si opražíme si slaninku, pridáme cibuľku, popražíme a pridáme k zemiakom. V mlieku roztopíme maslo a nalejeme na zemiaky. Všetko spolu "pošťouchame"...
-
7
Šalát: Pokrájame paradajky, pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme, urobíme zálievku z cukru, octu a vody a pridáme do šalátu, dochutíme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou.
-
8
a prajem Vám dobrú chuť...
Diskusia k receptu