Zemiaky plnené panenkou
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch dáme plátok syra a zapečieme v rúre.
- 2
Plnka: mäso nakrájame na tenké rezance, orestujeme na oleji s cibuľou, trochu poprášime hladkou múkou, podlejeme trochou vody. Môžeme pridať ďalšie suroviny podľa fantázie (šunku, kukuricu a podobne).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu