Klobásová baba

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 17. septembra 2012
Klobásová baba
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
500 g
500 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán, cesnak, múku a zamiešame.

  2. 2

    Plnka: mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán, cesnak a zamiešame.

  3. 3

    Polovicu hmoty dáme na vymastený plech, na ňu dáme klobásovú plnku a druhú polovicu hmoty. Dáme do rúry a pečieme pol hodiny.

Diskusia k receptu

rea1
súhlasím s @vierocka63 - je to ochutené mleté mäso. ten pán kuchár v živote nejedol klobásu?
marcy
babu často pečiem na plechu,ale iba univerzál....niekedy je k soté,niekedy iba s acidkom,alebo s parmezánom a bazalkovo-rajčinovým pyré
alimi
super praktické a rýchle ........urobím na menšom plechu dochrumkava, už sa teším. ďakujem za recept.