Rezeň podľa KajusiQQfotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 30. septembra 2012
Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento recept bol predtým podľa hradného kráľa no troška som sa don pustila a tak je už môj:)Recept je výborný obalený v syre:)...keďže dávam Zobraziť celý popisTento recept bol predtým podľa hradného kráľa no troška som sa don pustila a tak je už môj:)Recept je výborný obalený v syre:)...keďže dávam viac syru ako chlebíka:).... podľa chuti môžme do vajíčka pridať naríklad zázvor alebo chilli:)

2
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

po 100-120 g
1 kus staršia
120 g
 na vyprážanie
Cestíčko:
1 kus
2-3 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Mäso naklepeme a posolíme

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo žemle odkrojíme kôrku a vnútro pokrájame na malé rezančeky.Dáme na plech do predhriatej rúry a vysušíme...

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si postrúhame syr. rezančeky vyberieme z rúry a premiešame s postrúhaným syrom.

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajec,mlieka,múky a soli vymiešame husté cesto

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rezne obalíme v múke,cestíčku a nakoniec v zmesi žemľových rezančekov so syrom(čím viac syra tým lepšie)...:))

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomaly ich vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista:)))(do oleja možme pridať mrkvu aby sa nam olej nepálil:)

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je z bravčového mäska s viac chlebíkom :)

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môžme obaliť aj čisto iba v syre:)

    Rezeň podľa KajusiQQ(fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tatranocka
Daj si do oleja na vyprážanie 2 kolieska surovej mrkvy,neprepáli sa ti olej.
zmizka
výborná rada tatranocka vyskúšam :o) a aby som nazabudla, receptík super, vyskúšam Mám rada niečo nové a zároveň jednoduché zato chuť je stále iná :o) ukladám ..
afataga
hradny pan vedel co je dobre :-) vyzera to vyborne, zas nieco nove, ked nejes prasiatko, mozes to podla mna urobit aj z kuraciny alebo morcaciny, @tatranocka ja davam do panvice zo tri sparadla, potom tak neprska, ale ja ked obcas vyprazam, tak len na masti
abend
milé Varecháčky, na vyprážanie sa používa výhradne bravčová masť a nie olej.
medulienka122
fíha, to je samovražda - bacha na prepálený olej, ináč - recept sa mi páči, aj keď neviem, s tým chrumkaním -moje zuby...:-))
kajusiqq
ale on sa nepripiekol!!!!......to proste ešte v rure som ho tak opekla aby bol totálne tvdý naozaj neni spaleny:D.....taky by som tu nedala:D
afataga
tak teraz si ma zmiatla, opiekla si ho aby bol totalne tvrdy??? v recepte mas foto na panvici a teraz pises, ze v rure, tak ako to je?
kajusiqq
ale chlebik v ktorom ho obalujeme najprv opečieme v rure aby bol suchý:)
evanaaa
@kajusiqq mala na mysli, že to tak opiekla tie žemľové mrvence, preto sa zdá, že s opiekli tak v oleji.....
@tatranocka , tie dve kolečká mrkvy by nepomohli,a k by sa vyprážalo viac rezňov alebo čoho, to by ich musela mať nachystaných viac, lebo aj tá mrkva sa spáli, treba ju vymieňať, môžu sa dať aj krúžky zemiakov, niekto radí posoliť olej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia