príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu si premyjeme v studenej vode. Ak je domáca aj viackrát, lebo je potom dosť kyslá. No ale to už podľa chuti, kto má akú rád. Dáme variť do studenej vody. Medlzitým si namočím sušené huby, ktoré vlastnoručne v lete nazbierame, tak asi 2 hrste. Ked kapusta trocha povrie, pridáme bravčové mäsko. Dobré sú aj bravčové rebierka, alebo kostička z karé. Osolíme, opopríme, prídáme bobkový list, strúčik cesnaku. Kto má rád cesnak, môže aj viac. Potom si nakrajáme namočené huby na menšie kúsky, nie však veľmi na drobno a pridáme do kapustnice. Nakoniec ked je už kapusta a mäsko pomaly uvarené pridáme na kolieska pokrájanú klobásku.
- 2
Môžme pridať paradajkovú šťavu. Nakoniec si pripravíme zaprášku. Na oleji speníme cibuľku pridám hladkú múku a červenú papriku, popražíme a vlejeme do kapustnice. Nakoniec ešte dochutíme vegetou, polievkovým korením Magi a môžme aj kocku bujónu. Podávame s kyslou smotanou a fajným chlebíkom. dború chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu